Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JOBB KÉSŐBB, MINT SOHA AZ ÁRPÁD GIMNÁZIUMNÁL: Mikor lesz ebből ott sportcsarnok, ha most keresik annak építőjét?!

arpadgimi-latvany01_1.jpg

Tavaly nyáron született meg a döntés, hogy az Árpád Giminél egy új sportcsarnokot is építenek, névlegesen a Tatabányai Sport Club nevén fut a projekt.

Azóta nagy volt a hallgatás annak ellenére, hogy a gimi kivitelezése már hónapokkal ezelőtt elkezdődött. Az eredeti előrejelzések szerint az objektum több, mint 500 millió fog kerülni, (hivatalosan ennyi volt a képviselőtestületi előterjesztésben) amiből 30%-ot a tatabányai adófizetőknek kell állnia. Azóta egyébként a pletykák, már 800 milliós összegről szólnak, és még ki tudja mi lesz a végén.

Nagy nehezen, csupán kettő napja kiírták az ún. kiviteli terv elkészítésére illetve a csarnok megépítésére vonatkozó közbeszerzési pályázatot, amelyre a cégek december 17-ig adhatnak ajánlatot. Sportcsarnok már rendelkezik építési engedéllyel, a kiviteli terveket kell a nyertesnek elkészítenie.

Ezen belül a kiviteli tervek elkészítésére 4 hét áll rendelkezésre, ennyi idő alatt kell a komplett dokumentációt átadni a Megrendelőnek jóváhagyásra, a többi idő az építésre kell.

Nyilván nagyon siethetnek, mert kivételesen a szerződés aláírása után 1 nappal a nyertesnek már el is kell kezdenie a munkát (átveszi a munkaterületet).

A teljesítési határidő, a szerződés aláírásától számított 288 nap, ami azt jelenti, hogy jövő év novemberében, decemberében lesz várhatóan kész, amennyiben nem lesz vesztes pályázó, vagy ha lesz, elfogadja az eredményt. Ez azért tűnik meglehetősen furcsának, mert vagy nem bíznak, hogy elkészül az Árpád gimi maga a szeptemberi tanévkezdésre, vagy előre le van zsírozva, hogy a gimnáziumot építő Laterex - egyébként hogyan fog ott két cég együtt dolgozni - fogja nyerni.

Vagy tényleg a tanítási időszak alatt fognak ott még építkezni?

Több, mint 1 év alatt nem volt idő ezt előkészíteni és lebonyolítani?

Ha nem is vallásos gimi az Árpád, de valószínűleg az igazgató vezetésével sűrűn imádkoznak, hogy kész legyen minden a szeptemberi tanévkezdésre.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2214411764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása