Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BENCSIK JÁNOS VAJON MEGRENDSZABÁLYOZNÁ A DOHÁNYBOLTOKAT? Ne legyenek kocsmák a dohányboltokból

dohany.jpg 

Tatabányán is van néhány dohánybolt, amely kapcsán rengeteg panasz elhangzik, szinte kocsmaként üzemelnek.

Eddig a város vezetői minden egyes, a dohányboltok tevékenységét érintő javaslat kapcsán széttárták kezeiket, hogy ők szeretnék, de helyben ezt nem szabályozhatják, a hatályos törvény nem teszi lehetővé.

Nem csupán nálunk jelent azonban ez problémát, sok a panasz a nemzeti dohányboltokra a kapcsolódó szeszesital-árusítás miatt Óbudán, Bús Balázs polgármester a területet felügyelő miniszterhez fordul - számolt be az Index.

Kocsmákká változtatott dohányboltok – ilyen és ehhez hasonló címekkel jelentek meg tudósítások, miután az egyik televízió a békásmegyeri társasház panaszosait megszólaltatta. A kifogásokat a III. kerület vezetése is jogosnak találta, ezért a képviselőtestület tegnapi ülésén Bús Balázs polgármester jelezte, a vonatkozó jogszabály-módosítására tesz javaslatot az illetékes szaktárcánál, áll a kerület közleményében.

A polgármester szerint

Elfogadhatatlan, hogy egyes nemzeti dohányboltok kocsmaként üzemelnek és a hatóságok tehetetlenek a szabályozatlanság miatt.

Akik kicsit is elmélyedtek a témában, azok tudják, hogy a kereskedelemről szóló törvényben kivette az önkormányzat jegyzőjének hatásköréből a nemzeti dohányboltok vonatkozásában a felügyeleti jogot. Óbudán lakók pihenését korábban sikerrel óvta meg, hogy például az éjszaka is nyitva tartó boltok este 22 óra után nem árusíthatnak alkoholos italokat, a társasházban lévő egységekben a szeszes ital árusításhoz pedig a társasház közgyűlésének hozzájárulását írta elő. Az intézkedés hatására az éjszakai hangoskodás, randalírozás jelentősen visszaszorult a kerületben.

Ezt fordította vissza most már egy ideje a dohányboltok alkohol, ezért az önkormányzat képviselőtestülete az Alaptörvényre hivatkozva felkérte a polgármestert, hogy kezdeményezze a kereskedelemről szóló vonatkozó jogszabályok módosítását. Óbuda vezetése azt szeretné, ha a nyitva tartással és szeszes ital árusítással kapcsolatos szabályozás, a nemzeti dohányboltokra is vonatkozna.

Javasoljuk, hogy hasonló kezdeményezéssel éljenek a tatabányai városvezetők illetve országgyűlési képviselőnk Bencsik János is.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8414407598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása