Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZENT BORBÁLA KÓRHÁZ: Ha veseköved van, ne reménykedj, hogy bejutsz ultrahangra

hasi_ultahang.jpg

A kormány képviselői hatalmas cinizmussal azt szokták mondani, hogy az egészségügyben minden rendben van. Nem tudom, reggel hogyan néznek a tükörbe, de ez legyen az ő dolguk.

A politikusok persze nyugodtabbak, mert nekik jár a különleges orvosi ellátás, nem is találkoznak olyan problémákkal, mint amivel az egyik olvasónk szembesült a Szent Borbála Kórházban.

Tegnap kaptuk a levelet.

“ Nyár óta vártam az ultrahang vizsgálatra, amit ma reggel visszamondott a tatabányai kórház, azzal indokolta, hogy nincs orvosuk, és nem is tudják, hogy lesz-e.  Másik időpontot nem tudnak biztosítani az orvoshiány miatt. Telefonon érdeklődni kezdtem a környező intézményekben. Oroszlány, Bicske nem fogadhat körzetén kívülről beutalóval rendelkező betegeket. Maradt a magánrendelés, de itt is megnőtt a kialakult helyzet miatt a várakozási idő. A pénzről még nem is említettem egy szót sem. Mi lesz így a betegekkel? Mi lesz velünk, ha ez így megy tovább?! Ez végül is előre látható volt, hogy itt nem az EMBER a fontos. Itt tart az egészségügy Magyarországon” -írta elkeseredve.

Az illetőnek egyébként hasi ultrahang vizsgálatra volt időpontja, vesekő vagy vesehomok gyanúja miatt kellett volna az a vizsgálat.  Olvasónk csak azt nem érti, hogy mikor az embernek görcsei vannak, miért nem lehet gyorsan megnézni, mi okozza. Ráadásul, akinek voltak már hasonló panaszai nagyon jól tudja, milyen hatalmas fájdalmai vannak olyankor a betegnek.

És nem győzzük elmondani, hogy a kialakult helyzet nem a kórházi dolgozók hibája, ők erőn felül teljesítenek. Ez az egészségügyi rendszer, az elhibázott egészségügyi politika hibája, amikor csak a betonba öntik a száz milliárdokat, az ott dolgozóknak gyakorlatilag semmi nem jut a plusz pénzekből.

Próbáltuk megkérdezni a kórházat az esetről, de egyelőre még nem válaszoltak. Amint tudunk beszélni a Szent Borbála képviselőivel, tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

 A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8814395776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása