Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RÉGI TATABÁNYAI ADÓSSÁGOT TÖRLESZTENEK! Tarján felé jelzőlámpákat szerelnek fel

jelzolampa.jpg

Átalakítják az 1. számú főút Tatabányánál lévő kereszteződését, ahol Tarján irányába haladhatunk.

Egyelőre még évekig nem várható előre lépés az M1-es átépítésében, még évekig toldozgatják-foltozgatják. Ez azzal a sokak által tapasztalt következménnyel jár, hogy extra terhelés kapnak a kiegészítő utak - így az 1-es (100-as) út is - időnként megtöbbszörözve annak forgalmát, főleg balesetek, útlezárások esetén.

Nem árulunk el az itt élőknek újdonságot, ha azt írjuk, hogy az 1. számú főút és a 1119. számú út (Tarján felé) kereszteződése komoly baleseti gócpont. A jelentősebb forgalom miatt gyakran megnehezül a kanyarodás illetve az 1. számú úton történő áthaladás.

A szakemberek szerint a végleges megoldás egy körforgalom jelentené, de ennek a várható megvalósítása 2020 előtt nem reális. Ennek a munkálatait összehangolják a majdani M1-es felújításával, hiszen ez is jelentős forgalom korlátozással fog járni.

A tatabányai önkormányzat azt vállalta ezzel kapcsolatosan, hogy a terveket elkészíti, de addig is foglalkoznak egy rövidtávú megoldással is, még pedig egy jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki.

Az önkormányzat kezdeményezi is a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél, hogy az a saját költségén építsen ki egy ilyet. A felettes szervnél az elképzelés zöld utat kapott, mert az autópálya áldatlan állapota miatt az adófizetők pénzéből jelentősebb forrást szánnak a kiegészítő objektumok fejlesztésére is. A kormány egyébként még augusztus végén határozott ezekről a forrásokról.

Várhatóan a fejlesztés a jövő évben fog megvalósulni.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3914396380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása