Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI BÍRÓSÁG: Vadásztársát vaddisznónak nézte és lelőtte!

fegyver-police-hu.jpg

A tatabányai ügyészek, halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyújtottak be vádiratot egy  férfival szemben, aki vadnak nézte az elejtett vad zsigerelését végző társát és rá célzott lövést adott le.

Három férfi idén május 24-én este vadászaton vett részt a Bokod és Pusztavám között lévő területen. A vádlott és két társa a vadászat kezdete előtt megállapodtak abban, hogy a vádlott a vadászterület egyik szektorában vadászik, míg a sértett és a harmadik férfi egy másik szektorban.

 

A sértett este fél 10 előtt pár perccel elejtett egy vadat, melyről telefonon értesítette vádlottat és közölte vele, hogy az elejtett vad keresésére indul. A későbbi vádlott ekkor abba hagyta a további vadászatot, összecsomagolta a felszerelését és gépkocsijával elindult a sértett által használt vadászterületre. A sértett a vad elejtését követően lemászott a vadászlesről és les közelében lévő búzatáblába ment, ahol megtalálta az elejtett állatot és nekikezdett az állat kizsigerelésének.

vadaszles-police-hu.jpg

A vádlott, megérkezését követően felmászott a korábban, a sértett által használt vadászlesre, távcsővel körülnézett és egy vaddisznónak tűnő alakot észlelt, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy valakinek az életét veszélyezteti, vagy vagyontárgyakban kárt okoz, az engedéllyel tartott vadászpuskájával lövést adott le, mely lövéssel a korábban elejtett vadat zsigerelő vadásztársát lelőtteértett. A sértett életét nem lehetett megmenteni, a helyszínen életét vesztette.

A vádlott magatartásával megszegte a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény azon előírását, hogy vadászlőfegyverrel és vadászíjjal lövést leadni csak akkor szabad, ha a vadász a vadat kétséget kizárólag felismerte, és a lövéssel mások életét, testi épségét, illetve a vagyonbiztonságot nem veszélyezteti. A lövés előtt mérlegelni kell a lövedék várható útját és a becsapódás helyét.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésében szabadságvesztésre ítélje, amelynek a végrehajtását próbaidőre függessze fel, továbbá a tőle lefoglalt vadászpuskát kobozza el.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2714363861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása