Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI PARKOLÁS: Van olyan terület, ahol lehet rendesen parkolni?

viccpark.jpg

Ismét előkerült Tatabánya parkolási problémája a Facebookon, amiből erősen és élesen az rajzolódik ki, hogy kevés a parkoló a városban, vagy át kellene alakítani a parkolókat a jobb helykihasználtság végett.

A kommentelők hamar megrajzolták Tatabánya parkolási-lehetetlenségének térképét, ami elég szomorú képet mutat. Bár az is külön érdekes kérdés, hogy oké, nagyon rossz és kaotikus a helyzet, de milyen megoldásokat lehet találni ezek elkerülésére, és az is hozzátartozik a témához, hogy mi még nem nagyon jártunk olyan városban, ahol nem panaszkodtak volna nagyon a parkolási helyzetre. Persze ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne olyan település, ahol ezt kitűnően ne tudnák megoldani. A tatabányaiak “parkolhatatlansági-térképének” megjegyzéseiből szemezgettünk párat, csak hogy megmutassuk, milyen komplex és az egész városra kiterjedő problémáról van szó. És segíteni is szeretnénk a városvezetésnek, hogy összeszedünk jó pár problémát, amit meg kellene oldani. Hátha lámpa gyúl a fejekben és elgondolkodnak a bejegyzéseken.

A Gál lakótelepen az ott élő szerint nagyon rossz a helyzet: “Este csoda ha a házunk 1km-es körzetében találunk helyet”-írja az egyik kommentelő.

“Újváros Ifjúság utca borzasztó. A legdühítőbb az, hogy hétvégente 10-12 céges furgon(teherautó) parkol itt. A parkolóhelyek nem ekkora autókra vannak felfestve. A mi autónkat 2x meghúzták már. A másik meg ha xy céges furgonnal jár haza, akkor valószínűleg a saját autója is itt parkol,"jobb" esetben a család minden tagjának van egy. Ezek után a párom is itt parkolhat kamionnal?” -kontrázik rá egy másik tatabányai polgár.

Ahogy írják a Ságvári iskola mellett is szenvednek az autósok a parkolással, de rendesen. Majd jönnek sorban, konkrét házszámmal megnevezve a problémák:

“Szent Flórián utca 6/A. katasztrófa a helyzet. Sehol nem lehet parkolni.

Komáromi út 14. mögött, tragédia.

Nem tudnak az ott lakók parkolni, mert a közelben működő cégek folyamatosan elfoglalják a helyeket.

Szent Borbála út 2-nek egyáltalán nincs parkolója, holott a haz mogott csak egy füves placc van

Mártírok 82..úti parkolóban katasztrófális állapot van évek óta.

Mártírok útja 80-as számok katasztrófa! Parkolni este már alig lehet! Ami parkolóhelyek voltak a SZÜV előtt azokat is megszüntették! A parkolók szintén, mint az İfjúság úton, tele céges furgonokkal és kisteherautókkal!

Màrtírok 16. parkolàs katasztrofális.Öt  óra utàn màr nem lehet letenni az autót. Főleg, amíg egy  Agóra-rendezvényt tart.

Mártírok 90-107 és környéke katasztrófa. A SZÜV előtt is lehetett parkolni, de amint megcsinálták a padkát ki is rakták a parkolni tilos táblát. Másnap reggel végigbüntették az egész kocsisort.

Mártírok 91 és a vele szemben lévő tömb között is nagyon ramaty a parkolás! Nagy parkoló is állandóan tele itt is állandóan tele! Úgy kell vadászni a helyeket! Nem beszélve hogy van 5 rokkant parkoló abból 2 használnak a többi üres!

Sólymos Mihály utca 3 .(régi Ságvári 7/b). Parkolók állandóan tele vannak, illetve az óvoda miatt reggel kiállni sem lehet,mert sok szülő úgy gondolja, hogy amíg beviszi oviba a gyereket,addig az utcán is parkolhat.

Ifjúság utca 57.- nél nincs parkolási lehetőség.

Radnóti M. u. 7.-től végig teli van a parkoló, a garázssor előtt is rendszeresen parkolnak.

Napsugár út 7, kózvetlen a tömbházhoz - 3*12 lakásra (3 lh) 4 parkolóhely (abból 1 kijelölt rokkant parkoló

Töhötöm Vezér 2. kevés a parkoló! A rokkantról nem is beszélve.. 2 db van és van vagy 4 rokkant "autó" akik elfoglalják a normál parkoló helyeket is.

Álmos vezér út 1. Nagyon rossz.

Réti út 41-49.környékén már szinte lehetetlen parkolni!! Évek óta probléma, hogy nincs kialakítva rendes parkoló!! Mostanra viszont már tényleg katasztrófa!

Erdész u 34-36.b vicc kategória! 50 .autó, 20 .hely.”

De kiderül még a kommentekből, hogy a Vitális utcában is komoly gondok vannak a parkolással, és hogy az “ottfelejtett” roncsok is komoly problémát okoznak a lakóknak, de a Verebély utca is hatalmas gondokkal küzd. A Győri úton a régi piacnál sem jobb a helyzet, a Béla Király körtéren is, pedig ott volt parkolófejlesztés nemrég, ha jól emlékszünk.

És Sárberekben a 400-as tömböknél is elfogadhatatlan a helyzet, de mint írják a lakók, az a legrosszabb, hogy teherautók foglalják el a helyeket a személyautók elől. Sárberekben tehát hiába volt a csigalassú parkolóbővítés a Sparnál, nem sokra mentek vele.

És ez még nem az összes probléma. Reméljük, egyszer mindenre találnak megfelelő megoldást a szakemberek.


A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8214323271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása