Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS TATABÁNYAI LÖVÖLDÖZÉS: 16 év fegyházra súlyosbították az elkövető büntetését

lov.jpg

A vádlott (1982) 2014 decemberében megemlítette az I. sértettnek, hogy egy külföldi ismerőse révén jó minőségű, új autóalkatrészeket tud szerezni. I. sértett jó üzleti lehetőséget látva a felajánlásban, megkérte a vádlottat, hogy hozzon össze egy találkozót az ismerősével. 2015. január 31. napján a vádlott, az  I. sértett valamint I. sértett testvére, a II. sértett és a III. sértett a győri kórház parkolójában találkozott 20 óra körüli időben. A sértett által vezetett gépkocsival a vádlott útmutatása alapján négyen elindultak Győrből az M1 autópályán.

A vádlott 20 óra 30 perc körüli időben szólt a I. sértettnek, hogy az M1 autópálya lehajtójánál menjenek le a pályáról és hajtson a Vértesszőlős és Tatabánya között lévő gyorsétteremhez, mivel oda fog érkezni a vádlott ismerőse. A vádlott és a sértettek a gyorsétterem melletti kietlen, sötét területen található zsákutcában parkoltak, és a kocsiban ülve várakoztak, eközben beszélgettek. A vádlott 20 óra 40 perc körüli időben, ismeretlen okból, hirtelen, mindhárom sértettre 1-1 nyakra irányuló lövést adott le - a vele egy gépkocsiban ülő I. sértettre, a gépkocsi vezetőjére, a gépkocsi jobb első ülésén helyet foglaló II. sértettre és a gépkocsi jobb hátsó ülésén helyet foglaló III. sértettre - egy ismeretlen típusú, öntöltő maroklőfegyverből, melynek megszerzésére és tartására engedéllyel nem rendelkezett. A sértettek az őket ért lövések következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek; II.-III. sértett a sérülésből adódóan maradandó fogyatékosságot szenvedett. A vádlottat a nyomozó hatóság 2015. február 1-jén elfogta és őrizetbe vette, valamint lakóhelyén házkutatást tartott, amely során jelentős mennyiségű kábítószert és pisztolytöltényeket talált a helyszínen.

A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kábítószer kereskedelem bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott legkorábban a szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezést jelentett be a vádlott terhére súlyosítás végett, vele szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében. A vádlott és védője a jogi minősítés megváltoztatására irányulóan jelentett be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla a mai napon megtartott nyilvános ülésen a Tatabányai Törvényszék ítéletét részben megváltoztatta, a vádlott főbüntetését tizenhat év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre súlyosította. Az ítélőtábla a másodfokú ítélet indokolásában rámutatott, hogy a több ember sérelmére elkövetett emberölés és a jelentős mennyiségű kábítószerrel való kereskedés külön-külön is életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény. Ezért  az ítélőtábla a kísérleti szakban maradt bűncselekményekért indokoltnak találta az első fokon kiszabott büntetésnél harmadával súlyosabb büntetés kiszabását. Az ítélőtábla nem osztotta a védelem azon álláspontját, hogy a vádlott jogos védelmi helyzetben, fenyegetettség hatására követe el cselekményét. A bizonyítékok zárt láncolata azt támasztja alá, hogy a vádlotti szándék a sértettek megölésére irányult, amikor hidegvérrel orvul, hátulról lövéseket adott le a sértettek nyakára és fejére.

(Győri Ítélőtábla)

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1614320055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása