Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VAJON PLEIER KÉPVISELŐ ALKALMAS A KÉPVISELŐI FELADATRA?! A képviselői fogadóórájának tanulságai

bardos-pleier_1.jpg

Egyik olvasónk Pleier Tamás fogadóóráján járt, vette a fáradtságot és megírta nekünk a tapasztalatait.

A kedden tartott Pleier Tamás-féle Gál lakótelepi fogadóórán összességében lehettek körülbelül 10-12-en, akik képesek és hajlandóak voltak kivárni, hogy beszélni próbáljanak a képviselővel.

"A fogadóóra nem fórum, ezért szigorúan csak bent a szobában beszélhettünk. Ne keverjük össze a két műfajt. Egyébként is zavarnánk a zenészeket, akik a szomszédos helyiségekben gyakorolnak" - mondta a képviselő, ami megadta az egész beszélgetés alaphangulatát. Az idézet nem pontos persze, de jól jellemzi a légkört. Viszont ezzel a kezdéssel két embert már el is tántorított a képviselő úr attól, hogy megvárják a négyszemközti beszélgetést.

Pedig az emberek nagy részének komoly „kutató munkát” kellett végezni, hogy mi is ez a Közösségi Ház, és merre is található. Valójában a közösségen belül senki nem hívja így ezt az iskolai részt. A Béke utcát is sokan Béke térnek hívták, ami szintén nem egy jó jel és az sem, hogy ők csak kerülő úton értek a fogadóórára.

Az emberek többsége a közösséget érintő problémák miatt jött el, de a lakók jelzésére sem lett fórum, hanem maradtak a személyes (4-6 szemközti) beszélgetések.

Az ücsörgés alatt újabb két embert veszítettünk el, aki inkább hazavitte a panaszát.

Annyit mondhatok, hogy a várakozás alatti közös beszélgetéseknek több értelme volt, mint a képviselővel eltöltött időnek”- írja olvasónk.

“Tanulságos volt, hogy nem a több száz milliós beruházások kikövetelése miatt jöttek el az emberek, hanem olyan „filléres” és hétköznapi problémák miatt, mint parkolás, szemétkérdés, köztisztaság és a vízelvezetők teljes eltömődése.

Három a magyar igazság, meg egy a ráadás, ezért ennyiben foglalhatnám össze a tanulságát a fogadóórának:

  1.       Annyi mindenkit érintő, mindennapi probléma van a városban, hogy ez borzalmas kontrasztja a milliárdos beruházásoknak.
  2.       Érdemes egymással tartalmas beszélgetéseket folytatni a panaszkodás helyett, mert így alakítható ki egy közös nevező a közösségi helyekkel kapcsolatban.
  3.       Furcsa, hogy a mindennapjainkat megnehezítő problémák ellenére is még mindig kevesen akarnak felszólalni ilyen ügyekben.

+1   Pleier Tamással folytatott beszélgetés alatt  mindent megtudhatunk a semmiről, csak arra nem kapott választ az ember, ami valójában érdekelte volna, legalábbis szerintem. Mind attól függetlenül elképzelhető, hogy másnak pozitívabb tapasztalata volt a fogadóórával kapcsoltban, de én meg lennék lepődve”- fejezte be levelét olvasónk.

Ideje lenne, ha Pleier képviselő elgondolkodna azon, hogy mi egy képviselő feladata és ő maga alkalmas-e ennek betöltésére.

Egyszerűen fogalmazva, mi az amit ő tud elintézni az ott lakók számára.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9414311937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása