Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RAJTVONALON MEGBUKOTT SCHMIDT CSABA! A bíróság még tárgyalni sem volt hajlandó az ügyét

schmidtcsaba_1.jpg

Nem is olyan régen Schmidt Csaba beperelt minket egy cikkünk miatt, mert szerinte a becsületébe gázoltunk.

A cikkünkben azt a furcsaságot jártuk  körbe, hogy miközben gyakorlatilag megszüntették az éjszakai közterület-felügyeletet, eközben építeni kezdenek egy választókörzetenkénti (!) körzeti megbízotti rendszert. Amelynek a neve eleve megtévesztő, mert a körzeti megbízottak, mint olyanok, azok a rendőrség kötelékébe tartoznak. Ráadásul mindezt önkormányzati választások előtt, ami finoman fogalmazva furcsa gondolatokat juttathat mindenki eszébe.

Persze hozzánk képest a polgármester a feljelentésében egy ennél sokkal rosszabb, egyenesen a legszörnyűbb kommunista éra jutott az eszébe és feljelentett minket.

Az első bírósági találkozóra nem is tudott eljönni, mert éppen Horvátországban nyaralt, de a következőn már kifejezetten kérte, hogy legyen bírósági tárgyalás. Aztán teltek-múltak a hetek, vártuk mikorra írják ki a tárgyalást, ehelyett azonban jött egy határozat, amelyben a Tatabányai Bíróság kerek perec elutasítja, hogy ellenünk rágalmazás miatt büntetőeljárás induljon.

A bíróság egyebek mellett azt írta, hogy alapvetően hiányoznak azok a tények - amik alapvetően múltbéli, vagy most folyó cselekmények - ami alapján a rágalmazásunk megvalósulhatna, mi a véleményünket írtuk le a kérdésről.

Ráadásul a bíróság megírta, hogy a polgármesterként érintettük a cikkeinkben leírtak, nem pedig Schmidt Csabát mint embert.

A határozatban leírták, hogy nem magára a polgármesterre tettünk kritikai megjegyzést, hanem a munkájával kapcsolatban, és akár tetszik neki, akár nem, állnia kell a negatív megjegyzéseket.

Az a helyzet, mivel Schmidt Csaba polgármester, tehát közszereplő, ebből kifolyólag bírnia kell a kritikát, főleg ha a munkája, beosztása miatt érte a kritika.

A bíróság meglehetősen egyértelműen - szerintünk is teljes joggal - úgy fogalmaz, hogy egy demokratikus társadalom elkerülhetetlen eleme a közügyek teljesen szabad megvitatása és bírálata is.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6114311101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása