Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI HIHETETLEN: Pénzre volt szüksége és lopott, de előre elmondta a biztonsági őrnek

tolvaj.jpg

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás  vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki egy tatabányai áruházban úgy követett el lopást, hogy előtte a biztonsági őrrel közölte, hogy mindenképpen pénzre van szüksége, ezért ne figyelje őt.

Az elkövető 2018. szeptember 21-én 13 óra 40 perckor ittas állapotban érkezett az áruházba. Ott a biztonsági őrrel közölte, hogy mindenképpen pénzre van szüksége, ezért  megkérte hogy ne figyelje őt. A biztonsági őr felhívta a vádlott figyelmét arra, hogy a megfigyelést nemcsak ő, hanem a munkatársai is végzik, ez azonban a vádlottat nem tántorította el.

A vádlott a műszaki osztályon egy – áruvédelmi dobozban lévő – 26.999 forint értékű mobiltelefont leemelt a polcról, majd egy próbafülkében az öngyújtója lángja segítségével kiszedte a dobozából. A férfi a telefont a ruházata alá rejtette, míg az üres az áruvédelmi dobozt visszavitte a műszaki osztályra. A vádlott ezt követően az önkiszolgáló kasszákhoz ment, de csak az ugyancsak nála lévő élelmiszert fizette ki.

A vádlottat az áruházból való távozása előtt a biztonsági őr megállította, és rendőri intézkedésre került sor, ezért a lopási kár megtérült.

A büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság börtönbüntetésre, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

(ügyészség)

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9414298983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása