Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RÉSZEG MEKK MESTEREK TATABÁNYÁN? Már egy parkoló felfestést sem tudnak tisztességesen elkészíteni!

felfest1.jpgNem könnyű egy parkolót felfesteni, legalábbis Tatabányán biztosan nem. Találtunk is egy klasszikus neo-magyar remekművet,  hogyan sikerült a városnak megújítani a lekopott felfestést a régi Ságvári lakótelepen: Ságvári Endre u., Molnár János u. Igazából múzeumban kellene mutogatni.

Nézzük akkor sorban: 40 és 60 fokban felfestett parkolókról beszélünk. Ezeknek a szabványos szélessége 2,50 kivételes esetekben 2,30 m lehetne. A felfestésnek párhuzamosnak kellene lennie a beforduló  oldalszegéllyel és egymással természetesen. Egy parkoló részein azonos méretű helyeket kell felfesteni, kivéve mozgáskorlátozott hely, mondta el nekünk egy megkérdezett szakember.felfest2.jpg

Nos, Ebből SEMMIT nem sikerült betartaniuk. Még a (talán) mozgáskorlátozott parkoló helyét és méretét se, bár ezeket táblával vagy piktogrammal nem jelölték.felfest3.jpgMekk Elek leszármazottjai,  mert máshogy nem tudjuk őket nevezni, az út mentén és a hosszanti szegélyre hasraütésszerűen jelöltek be jobb esetben 2,30-2,50 közti szakaszokat (krétás jelölés), ami egy 60 fokos parkoló esetén 2 m körüli, 45 fokos parkolónál 1,70 m körüli parkolási szélességet jelent. Ez a mi esetünkben néhol  1,55 m, 1,7 5 m; 1,85 (talán mozg.korl.: 4,50m; 3,80 m).felfest4.jpgEgyébként ezt a remek munkát ma folytatják a párhuzamos utcában.

És akkor már csak azt kérdeznénk, hol van ilyenkor a munkairányító, és tényleg így fogják átvenni a parkolót?

 

Fotó: Facebook/ Preszli Pólvóker

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1514296997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása