Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÉRLÁZÍTÓ VÁLASZOK SCHMIDT CSABÁTÓL A FOGADÓÓRÁJÁN! Tényleg ennyire hülyének nézi a tatabányaiakat?

schmidtcsaba-szivlapattal-scs-fboldala_1.jpg

Tegnap ismét vállalkozott a polgármester a virtuális térben, hogy válaszol a tatabányai polgárok kérdéseire.

Hát ezektől inkább kinyílt a bicska a zsebünkben.

Egy felháborodott olvasónk kérdésekkel fordul a polgármesterhez, hogy ugyan mondja már meg, miért került ennyibe az Árpád gimi felújítása. De kíváncsi volt arra is hogy- mint ahogy fogalmazott- miért kellett használhatatlan új buszmegállókat építeni a városban,  miért nem készült el a vasútállomás,és miért nincsenek éjjel-nappal nyitva tartó boltok Tatabányán?

Kapott egy jó kis pakkot Schmidt Csaba, érdekes és sokatmondó, hogy ezek közül csak a vasútállomásra nem reagált, lehet, hogy érezte itt már nem menne sokra az ideológiával.

Az Árpáddal kapcsolatban a következőket válaszolta:

‘Az Árpád Gimnázium felújítására lefolytatott közbeszerzés eredményeként a legalacsonyabb áron ajánlatot tevő vállalkozó ennyiért vállalta a munkát. A projekt keretében, mint Ön is láthatja, teljesen újjá építjük a gimnáziumot, mert számunkra kiemelt jelentőségű gyerekeink jövője, melyhez a korszerű oktatási körülmények biztosítása kiemelten fontos. Az ajánlatok ismeretében dönthettünk volna a műszaki tartalom csökkentése mellett, de nem ezt tettük. Többlet forrást kértünk a fejlesztésre, amit a kormány támogatott.”  

Ezt annyira nem értjük, mi az, hogy dönthettek volna a műszaki tartalom csökkentése mellett, az mit jelentett volna pontosan? És ha már eleve tudták, hogy többe fog kerülni, miért nem eleve a nagyobb összeggel kalkuláltak?

A buszmegálló felújítási projektről a következőket tudta mondani a városvezető:

“A buszmegállók felújítására folyamatosan szükség van a városban, most kormányzati támogatással a buszmegállók 1/3-át tudtuk felújítani, bízom benne, hogy a következő években folytatni tudjuk a programot.”

Az a helyzet, hogy sokan bízunk abban, hogy a jelenlegi formájában nem folytatja a város a buszmegállós projektjét. Először is rendesen meg kellene terveztetni azokat a buszmállókat, mert lehet, hogy dizájnosak, csak éppen a céljuknak nem felelnek meg, vannak olyan helyek, például a régi kis Tesco buszmegállója, ahol oldalt lent és fent is hagytak ki részeket, tehát nem teljesen zárt, így nagyobb esőzéskor nem is érdemes beállni a váróba, azzal az erővel  az esőben is várhatjuk a buszt. És még lehetne sorolni a remekbeszabott tervezéseket.

De a legpofátlanabb és legcinikusabb választ az éjjel-nappali  boltok kérdésében adta a polgármester, mindezt annak fényében, hogy a rendeletük miatt bezárt a Békepipa Sárberekben, és az Unikum Ház ABC-jét is sikerült éjszakára bezáratniuk egy jogi csűrés-csavarást követően.

“Ma is működnek éjjel-nappali boltok a városban. Például a OMV és Lukoil kúton. A lakóövezetben csak akkor engedélyezzük az éjjel nappali nyitva tartást, ha környéken élők is támogatják.”

Ebből is látszik, mennyire semmibe veszi Schmidt Csaba a tatabányai polgárokat és kisvállalkozókat, ha nem tetszik, menjenek a benzinkutakra, ott vannak éjjel-nappali boltok. Szerintünk meg menjen ő.  

Sajnáljuk, hogy Schmidt Csaba nem akar normális válaszokat adni az emberek kérdéseire, inkább robot üzemmódba kapcsol és a sablonokat ismételgeti.

kép: Schmidt Csaba Facebook oldala

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5514295395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása