Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI TŰZOLTÓK A LEGJOBBAK MAGYARORSZÁGON! Idén ők nyerték meg az Országos Műszaki-Mentő Versenyt

tuzoltoverseny-20181002-cimlap.jpg

Az idei évben rendezték meg először, az Országos Tűzoltó Műszaki-mentő Versenyt, melynek ráadásiul a szomszédos Tata adott otthont október 2-3-án.

A megmérettetésen minden megyét és a fővárost egy-egy csapat képviselte, a csapat egy kizárólag irányítói feladatokat végző irányítóból, egy, az alapvető egészségügyi ellátásért felelős (optimális esetben disaster medic képesítéssel rendelkező), valamint négy beavatkozó tűzoltóból állt.

A verseny célja, hogy a beavatkozó állomány gyakorolja a közlekedési baleset sérültje kimentésének, kiemelésének, ellátásának a menetét, de a vetélkedőn fontos szerep jutott az állomány csapatmunkájának, kommunikációjának is.

A feladatok során a végső sorrendet a pontozóbírók által adott hibapontok száma határozta meg. A bírók a munkavédelmi előírásokon túlmenően a technikát, a taktikát és az elsősegélynyújtást is figyelték, pontozták. A versenyzők a versengés élményén túl, szakmailag is gazdagabbak lettek azáltal, hogy minden csapatnak más és más szituáció került beállításra és az éppen nem versenyző csapatok tagjai is kielemezték az aktuális feladatot, ki, hogyan oldaná meg azt. A sérülteket a Magyar Vöröskereszt megyei önkéntesei alakították.

A versenyt a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának tűzoltócsapata nyerte. Név szerint: Vajda Miklós c. tű. zls. (irányító), Kempa Dávid tű. őrm. (beosztott), Lőrincz Dávid tű. őrm. (beosztott), Barassó Péter c. tű. tőrm. (beosztott), Sikos Károly Álmos tű. őrm. (medic), Turák Ádám tű. őrm. (beosztott).

Második helyen a fővárosi, míg harmadik helyen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata végzett. A verseny legjobb eredményét elért csapat a fényes trófea mellett emléktárgyat is kapott.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3914284631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása