Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI ORVOSI ÜGYELET: Állítólag már ritkán ügyel a problémás doktornő

orvosiugyelet-epulete-googlemaps_1.jpgDurrogtak az indulat-petárdák a csütörtöki városi közgyűlésen a tatabányai központi orvosi ügyeletet működtető Inter-Ambulance Zrt. első éves működésének beszámolója alatt.

Bereznai Csaba alpolgármester hiába próbálta sikertörténetként beállítani, hogy a térség és a város, általuk kritizált, háziorvosai helyett 2017. júliusától az Inter-Ambulance Zrt. végzi városunkban is az orvosi ügyelet működtetését, és hogy ez mennyire jól működik, a városlakók, de az ellenzéki politikusok egy jó része is emlékezett, milyen nagy vihart váltott ki az egyik ügyeletes doktornő esete, aki ellen rengeteg tatabányai szülő tiltakozott, mint arról mi is beszámoltunk anno. Kapta is a kemény kérdéseket  Molnár György, a cég vezérigazgatója, aki elmondta: jelenleg Tatabányán két felnőtt és egy gyermekorvos van szolgálatban az ügyelet rendelőiben, amelyből a gyermekorvosi szolgálat-Schmidt Csabáék megrendelésének megfelelően- 22 óráig tart.

Elmondta, hogy a sok szülő által kifogásolt ügyeletes orvost már nem delegálják Tatabányára, bár előfordulhat, hogy nagy ritkán találkozhatnak vele, akik felkeresik az ügyeletet. Hosszú és heves vita után a képviselők csak elfogadták a beszámolót. Azt azért mi tesszük hozzá a dologhoz, hogy a visszajelzésekből és a Facebook- kommentelők hozzászólásaiból úgy tűnik, hogy a vezérigazgató ígéretével szemben úgy tapasztalják, túl gyakran látja el mégis az ügyeletet az említett orvos.

A jelenlegi ügyelet, azért több pénzből gazdálkodik, mint amikor a tatabányai háziorvosok oldották meg, ennek ellenére nem igazán találkozunk az ügyeleten helyi orvossal, mert a hírek szerint a cég nem ajánlott megfelelő összeget. Ráadásul az a tény is lehetővé tette volna a tatabányai orvosok magasabb díjazásának elérését, hogy régebben Tatabánya egyedül fizette az ügyelet ellátásának plusz költségeit - amely részt az OEP nem finanszírozott - addig a mostani állapot szerint azok a települések is beszállnak a költségekbe, akiknek az ügyeletét Tatabányán látják el.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr314269681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása