Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AZ ÉVEZRED LEGDRÁGÁBB TATABÁNYAI BUSZMEGÁLLÓJA! Schmidt Csaba nagy fába vágta fejszéjét

buszmegallo-ifjumunkas-jav.jpg

Az Ifjúság úton lévő buszmegálló átépítéséről még tavaly döntött a közgyűlés.

Nagyon helyes az elhatározás, hiszen annak a megállónak az átépítését már régen meg kellett volna valósítani, rengetegen használják.

Ez azonban úgy tűnik, némi akadályba fog ütközni, ugyanis az eddigi buszváróban két üzlethelyiség is található.

Abban az esetben, amikor valamely fontos közcél miatt (természetesen ilyen a közlekedési szükséglet is) szükség lenne egy ingatlanra, akkor az önkormányzat kisajátíthatja azt. (Most a bonyolultabb jogászi okfejtéstől eltekintünk, mert nem igazán lényeges).

Természetesen ilyenkor a tulajdonosokat méltányos összeggel kárpótolni szükséges.

Ezen két üzlet esetén azonban, miután működő üzletekről van szó, nem egyszerűen csupán az ingatlan tulajdonjoga cserél gazdát, hanem képbe jönnek az esetleges bérlők is.

És itt kezdődnek jelen pillanatban a problémák, mert ugyan az egyik helyen - a zöldséges - befejezték a tevékenységet, de a másik, amely egy nemzeti dohányellátó, gőzerővel nyitva tart.

Tudomásunk szerint nem mostanában - pontosabban hosszú évek múlva - jár le a szerződés, a dohányboltok nyereségességét ismerve nem lenne kis összeg megváltani.

Schmidt Csabáék készíttettek egy értékbecslést, amely szerint 4 és fél milliót adnának üzletenként, de információnk szerint ez messze nem elegendő.

Ilyenkor jöhet bíróság, adott esetben.

Már csak az a kérdés, hogy szükséges-e kisajátítani a két üzletet, amikor a megálló fizikai paraméterei nem feltétlenül indokolják?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1114262685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása