Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SEGÍTS MAGADON! A környéken lakók oldják meg az úthibákat és a forgalomirányítást a Gálon?

gal2_1.jpgFolytatjuk a városlakó polgárok mindennapi küzdelmét leíró sorozatunkat.

Az alábbiakból is jól látható, hogy a helyi közlekedésépítési és fenntartási ügyeket intézőknek mivel kellene foglalkozniuk, hogy ne az legyen a polgár érzése, hogy kimondottan nagy károkat okoznak az itt élőknek.

Az eset a Gál lakótelep környékén, néhány rosszul kihelyezett táblával kezdődött, aminél még gyorsan intézkedtek, és még véletlennek hihette a hibát az ember.

Majd jött egy cca. 20 m2-es útburkolati hiány, aminek javítására állítólag nincs pénz, de ki sem akarták táblázni, ami meglehetősen veszélyes úthiba.

Sokadik, olvasónk által írt levélre, a net információs világára mutattak („Interneten elérhető”), hogy az majd tájékoztat engem az ilyenkor használatos szabályokról. (sicc!)uth2.jpgOlvasónk beleásta magát a jogtár és e-UT világába. Kár, hogy ők nem kerestek ezekre rá, mert akkor nem neki kellett volna bemásolnia nekik a kapcsolódó részeket, hogy hogyan és milyen jogszabályok kötelezik őket az ilyen jellegű úthibák táblázására.

Nevetséges, hogy egy bejelentőnek nem csak a hibát kell megnevezni, hanem a hozzá tartozó kötelező munkát is leírni jogszabállyal együtt.uth1.jpgEz csak az inkompetenciát és a képmutatást fedi le, de amikor a Gál-Bárdos lakópark közti szakasz felújításáról derült ki, hogy nagyon rossz, beindult a ködösítés és hazudozás.

Érdemes a kétkedőknek elautózni arra a részre. Volt olyan rész, ahol a forgalomtól elzárt terület belenyúlt a csatlakozó út sávjának közepébe. Ennyit a szabályos közlekedésről, írja felháborodott olvasónk.

Bár a többi része is olyan, hogy aki nem szeretne balesetet okozni az áthajt a tiltott részeken. A nem létező parkoló autók kerülgetése életveszélyes lehet, ezért inkább nem is teszi meg senki.

Hónapokig tartó bejelentések után csak ígéret érkezett, nem történt semmi, de talán a közlekedés-rendészethez intézett panasz segített felgyorsítani a dolgokat.gal3_1.jpgA polgármesteri hivatalból azt írták, hogy Pleier Tamás és Schmidt Csaba tud a dologról, a költségvetésbe be is illesztették a probléma megoldását, és valószínűleg nyáron elkészül. Hát, nem készült el.

Ezután felmarták a nagyon problémás felfestéseket, úgy ahogy azt régebben olvasónk leírta nekik, bár nem olvasták végig a levelét, mert akkor a kapcsolódó táblákat is visszavették volna. Egy hét türelmi idő után újra segíteni kellett, hogy hogyan is működik ez a fránya forgalomszabályozás.gal2_2.jpgNevetnénk is rajta, ha nem a MI pénzünkből fizetnénk ezeket az ügyintézőket ha nem a MI pénzünkből építenék ezeket a borzalmas közlekedési szakaszokat és nem a MI pénzünkből javítanák az elcseszett munkájukat.

Van egy mondás: “ Ha valaki egyszer átver az az ő szégyene, ha kétszer az az enyém.”

Ideje lenne befejezni az önkormányzat mentegetését, és levenni a szemellenzőt, szembenézni a tényekkel, hogy már rég elhagytuk a második alkalmat.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2714253183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása