Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOLNAPTÓL, ÉLET-HALÁL KÉRDÉSE A TATABÁNYAI VÍZILABDÁSOKNÁL! Hétvégén kvalifikáció a felsőházba jutásért

vizilabda-2018-utanpotlaskvalifikacio.jpg

Sorsdöntő összecsapások elé néznek hétvégén a vízilabda utánpótlás-csapatok. Péntektől vasárnapig rendezik meg az osztályozó összecsapásokat, a felsőházba jutás a tét, amit tavaly sikeresen abszolváltak.

A legtöbb veszítenivalónk nekünk van, hiszen a néhány évvel ezelőtt feljutás óta azért küzdenek, hogy bent maradjunk.

Az idei évben megváltozott kissé a lebonyolítás, amely kapcsán szerencsések is voltunk, hiszen egy hétvégén, egy helyszínen dől el a továbbjutás. A rendezés jogát sikerült elnyernünk, most már a szakmai stábon és a játékosokon múlik, hogy bent maradjanak a felsőházban.

A kvalifikáción résztvevő csapatok:

Tatabányai Vízmű SE (rendező)

Fehérvár Vízilabda Sportegyesület

PannErgy Miskolci Vízilabda Club

A lebonyolításról röviden annyit, hogy gyermek, serdülő- és ifjúsági korosztályos csapatok szállnak körmérkőzéses rendszerben vízbe.

A korcsoportonkénti helyezéseket összeadják, és az így kapott legalacsonyabb értékű klub nyer. Amennyiben két csapat azonosan végez, akkor az egymás elleni meccsek döntenek.

A mérkőzéseken nincs döntetlen, ha a rendes játékidőben nem dől el, akkor büntetők jönnek.

A tavalyi évben a tatabányaiak a miskolciakkal vívtak döntő ütközetet, ahol

  • gyerek korosztályban Miskolc nyert,
  • serdülő korosztályban Tatabánya nyert,
  • ifjúsági korosztályban döntetlen született,

a többi eredménynek köszönhetően a tatabányaiak maradtak a felsőházban.

Megkérdeztük a csapatok szakembereit, mit várnak, milyen esélyekkel küldik csapataikat vízbe.

Zantleitner Tamás vezetőedző (Tatabányai Vízmű SE):

Úgy gondolom, hogy idén is kiélezett küzdelemet fogunk vívni, arra számítok, hogy főleg a Miskolc és mi köztünk fog eldőlni a feljutás. Velük tavaly is hatalmas csatákat vívtunk. Természetesen mi más mint a felsőházban maradás a célunk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a fehérvári csapat ne lenne erős. Miután a korosztályok életkorhoz vannak kötve, nem tudjuk hogy melyik korosztály lesz éppen az adott klubnál a legerősebb, hiszen évről évre változnak. Az idén nem játszottunk a két csapat ellen, legutóbb a tavalyi kvalifikáción találkoztunk a miskolciakkal.

Csányi Róbert utánpótlás szakedző (Fehérvár Vízilabda Sportegyesület):

Örülünk neki, hogy megmutathatjuk a tudásunkat, hiszen a döntően székesfehérvári gyerekekkel felálló csapataink évről évre komoly fejlődésen mennek keresztül. Természetesen tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ezen a kvalifikáción, nekünk komoly bravúr lenne a feljutás, de látni kell. Tavaly is játszottunk osztályozót, de akkor nem ezzel a két csapattal. Jelenleg nálunk kifejezetten erős a serdülő és az ifjúsági csapatunk.

Kiss István utánpótlás szakágvezetője (PannErgy Miskolci Vízilabda Club):

Az idén megnyertük utánpótlás korosztályoknál az alsóház küzdelmeit és úgy érezzük megértünk a felsőházba jutásra. Ebben az évben gyerek korosztályban 1. , serdülő korosztályban 4., ifjúsági korosztályban 3. helyezést értünk el. Tavaly nüanszokon múlt a feljutásunk, az idei évben némi változást jelent, hogy nincs lehetőség itthon is játszani. Valószínűleg a TB lesz az erősebb, mert már több éve a felsőházban játszanak. Az idei évben a fehérvárral játszottunK, náluk mind a 3 korosztályban nyertünk, itthon a gyerekek és az ifik nyerte, de serdülőben egy góllal kikaptunk tőlük. Fontos lesz, ki hogyan használta ki a 6-8 hetes felkészülést, ki hogyan igazolt. Ami erősségünk, hogy nálunk tavaly óta az ifjúsági csapat kevéssé változott, a mag a 2000-es korosztály, ezért az ifiben mindenképpen esélyesnek gondoljuk magunkat.

Ezek után lássuk a hétvége menetrendjét:

IFJÚSÁGI KOROSZTÁLY

szept. 14. (péntek)    17:30 PannEgy-MVLC- Fehérvár VSE

szept. 15. 15:30  TVSE - PannEgy-MVLC

szept. 16. 16:30   Fehérvár VSE - TVSE

 

SERDÜLŐ KOROSZTÁLY

szept. 14. (péntek)    16:15 Fehérvár VSE - TVSE

szept. 15. (szombat)  14:15 PannEgy-MVLC- Fehérvár VSE

szept. 16. (vasárnap) 15:15 TVSE - PannEgy-MVLC

 

GYERMEK KOROSZTÁLY

szept. 14. (péntek)    15:00 TVSE - PannEgy-MVLC

szept. 15. (szombat)  13:00 Fehérvár VSE - TVSE

szept. 16. (vasárnap) 14:00 Fehérvár VSE - TVSE

 

HAJRÁ TVSE, TAVALY MEGCSINÁLTÁTOK!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6914238053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása