Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RIASZTOTTÁK A TATABÁNYAI HÁZIORVOSOKAT IS! Nyugat-nílusi vírust találtak a közelben

fertozobeteg-blikk-hu.jpg

Felütötte fejét az ún. nyugat-nílusi vírus.

Tegnapi napon küldték el a tatabányai háziorvosoknak is azt az alább olvasható körözvényt, amelyben a járási tisztifőorvos tájékoztatja őket, hogy a megyében is találkoztak ezzel a betegséggel.

Az irat tanulsága szerint a komáromi Lovas Színház egyik lovát ölték le és az állatból vett minta tartalmazott ilyen kórokozót.

A betegség, amelynek kórokozói veszélyesek az emberre is, nem ismeretlen Magyarországon, de az utóbbi időben a környékünkön nem fordult elő.

A fertőzést a szúnyogok terjesztik, azok közül is elsősorban azok, amelyek madarakkal érintkeznek. Emberről emberre a szúnyogok általi terjesztés nem veszélyes, azonban ha valaki egyéb módon megfertőződik, akkor annak nagyon súlyos kimenetele lehet.

Náluk agyvelőgyulladás, agyhártyagyulladás léphet fel.

Sajnos jelen pillanatban nincs ellenszere.

Részletes leírást a betegségről a webbetegen találhatnak.

nyugatnilusilaz-riasztas-kem.jpg

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4914195499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása