Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZÍVLAPÁTOS CSABA és a DÓZSAKERTI KOLLÉGIUM: Ígérünk, ígérünk aztán majd csak lesz valahogy

 

kkolesz.jpgBeharangozták pár hete, mi is megírtuk, hogy a Dózsakerti kollégiumból szakgimnáziumot építenek.

Akkor azt hittük, hogy minden rendben, van rá forrás és így ígérik meg városunk vezetői az eljövendő projektet. Hát, sajnos ez sem bizonyult teljesen igaznak.

Nézzük akkor a projektet!

A volt Dózsakerti Kollégium épülete nagyon leromlott állapotú, a felső szintekről induló beázás miatt az épületszerkezetek jelentősen károsodtak. Szerencsére a tartószerkezet ép maradt, ennek megfelelően az épület teljes lecsupaszításával csak a tartószerkezeti elemek és gépészeti áttörések helyei maradnak meg, a belső falak és határoló szerkezetek elbontásra kerülnek.

Az így megmaradó szerkezet adja az új épület kiinduló alapját, az épületet ennek segítségével újraosztják az új funkcióknak megfelelően.

Azt a régen klubhelyiség funkciójú, amorf, „buborék” alakú részt, amelyet egy korábbi bővítés során a többszintes épületegység elé építettek, lebontanák a rossz tartószerkezete és az alulról való felázása miatt.

Helyére egy új, téglalap alaprajzú, utca felé emelkedő tetőkialakítású fogadó épületrész létesül. Ez az új építésű rész nem csak fogadó rendeltetést lát majd el, hanem itt kap helyet a balneoterápiás képzés is.

Az épület felújítása során földszint+3 emelet (nettó összes szintterület (hasznos): 3.681,36 m2) épül.

Amennyiben megvalósul, akkor a kivitelezőknek a munkaterület átadásától számítva maximum 270 naptári napjuk lesz az építkezésre.

Persze itt van a kutya elásva, a “bohócügyi”  Modern Városok Program Bizottsága 2018. márciusában döntött a projekt támogatásáról. Na, most ez igazán nem jelentett véglegesen semmit, ugyanis ezt követően a Miniszterelnökségre került a Támogatási Szerződés aláírásra. Jelenleg még nincs aláírva a Támogatási Szerződés. Ez persze a mai rezsimnek és az ajánlatukat megtevő pályázaton indulóknak nem igazán fontos.

Mielőtt legyintenénk, hogy ez valami formaság, ha tovább olvassuk a kiírást, ott azt találjuk, hogy a szerződés ellenértékét Tatabánya Önkormányzata biztosítja a Modern Városok Program költségvetési forrásból 100%-osan, vagyis normál esetben csupán átfolyik rajta, mert a támogatási intenzitás mértéke 100,000000%.

Érdekesség, hogy ez a megítélt támogatási összeg erejéig igaz és ez a mindenkor hatályos Támogatási Szerződés alapján módosulhat.

Ha mégis többe kerülne, mint a kormány támogatása, akkor majd mi tatabányai adófizetők állják a cecheti összeget a fennmaradó rész tekintetében, ami lehetne egyfajta megnyugtatás a pályázaton indulóknak, azonban szerepel a kiírásban, hogy ajánlattevőnek, az ajánlatát olyan módon kell összeállítania, hogy az ajánlata nem tartalmazhat támogatásból nem elszámolható tételeket.

Szóval végeredményben ezzel is jelzik az indulóknak, hogy találják el rendesen a támogatás összegét.

Mondjuk ezek után leírni egy pontos végösszeget….!

Biztosan így dőlnek el manapság.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4614148703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása