Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SCHMIDT CSABA FELJELENTETT EGY CIKKÜNK MIATT! Szerinte megsértettük emberi méltóságát és becsületét!

besugo_2.jpg

Úgy tűnik, elszakadt a cérna Schmidt Csabánál, ugyanis beperelt bennünket egy múltkori cikkünk miatt, azt mondja csökkentettük a társadalmi megbecsülését.

Az ominózus cikkünkben egyrészről kemény kritikával illettük a dilettáns ötletüket a közterület-felügyelet megreformálása miatt (az éjszakai időszak megszüntetéséről van szó) illetve azt, hogy valamiért VÁLASZTÓKÖRZETI alapon szervezik át a munkát, és ezzel kapcsolatban mondtuk el a véleményünket.

Na, most ahogy városunk jelenlegi polgija fogalmaz: egy közgyűlési előterjesztést, vállalhatatlan módon elferdítettünk, és azt sugalmaztuk, hogy ő egy kommunista pártállami diktatúrában tevékenykedő államvédelmi szervezet felépítésén fáradozik.

A beadott feljelentésében pontosan azt írja:

“A besúgó-szervező hálózatot a köznyelv és a társadalomban kialakult általános megítélés is azonosítja a kommunista pártállami diktatúra 1948-1956 közötti, részben titkosan működő államvédelmi szervezetével, melynek feladata a rendszer ellenfeleinek üldözése, politikai leszámolások eszköze volt.”

Mi, ugye ilyet egy szóval sem állítottunk, ráadásul ezzel mindjárt vitába is szállunk. De nem érdekes? Amikor azt írtuk, hogy nekünk a választókörzeti alapon létrehozandó körzeti-megbízotti csoportok, a besúgóhálózatot juttatják eszünkbe (ami sok munkahelyen is működik), Schmidt Csabának egyből az ÁVH jutott az eszébe. Hiszen annyi más besúgóhálózat működött a történelemben, és már a köznylevben sem biztos, hogy mindenki erre asszociál. Pluszban még azért is furcsa, mert a politikusok, főleg a kormánypártiak, sokszor élnek hasonló retorikával. Akkor ezek szerint nekik lehet? Másfelől a mai napig is vannak úgynevezett besúgók a különböző pártokban is, ahogy azt néha meg is szokták erősíteni a politikai térben szereplők.

Kicsit gyanús nekünk, hogy ebbe az irányba viszi el a dolgot, mert mi nem az ÁVH-ra és különböző utódszerveire gondoltunk, sugalmazni és állítani meg pláne nem sugalmaztunk és állítottunk ilyet.

Értjük, hogy fáj Schmidt Csabának ez a besúgóhálózat megfogalmazás, de azért azt látni kell, felettébb érdekes, hogy pont az önkormányzati választások előtt alakítanak át így egy szervezetet, ráadásul úgy, hogy választási körzetenként lesznek a megbízottak. Mi másra gondolhatna az ember egy ilyen nagyon kemény és gusztustalan választási kampány előtt, mint ami ebben az évben megelőzte a választásokat? Senki nem naiv, az emberek többsége azért átláthat ezen, nem?  Vagy ott tartunk, hogy nem lehet szóvá sem tenni?

És ami még fontos lehet, hogy megtévesztő a körzeti megbízott fogalma is az előterjesztésben, mert mindenki tudja, hogy azok a rendőrség kötelékéhez tartoznak, és nem az önkormányzathoz, és a hasonló elnevezés és az előbbiekben leírtak pont, hogy erősíthetik a gyanút.

Tehát valami olyasmiért perel minket a polgármester, amely feltételezés megerősítéséért ő maga egyébként mindent megtesz.

Kíváncsiak leszünk, mi lesz a végeredmény.

Megyünk a bíróságra szépen, minden tatabányai polgárt szívesen várunk augusztus 7-én.

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!





A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9014126805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása