Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN TILOS SZEMETELNI: Uraknak és proliknak egyaránt!

szemetfelirat01-tb-barackos-eredeti.jpg

Nemrég a Barackosban jártunk, és ott találtuk ezeket a gyöngyszemeket, amiken egyrészt halálközeli állapotba röhögi magát az ember, másrészt inkább zokog, de nagyon szépen leképezi a társadalom állapotát.

Valószínűleg ezt a két táblát az irónia nagymestere készítette és rakta ki, egy nagyon bölcs figurának képzelem el, mosolygós szemekkel. Ő lehet a tatabányai Yoda, aki e városnak becézett furcsa bolygón osztja az erőt, mint az igét, én már érzem is, hogy velem van, kezem helyén lézerkarddal sétálgatok éppen. A Barackos Yodája semmit nem bíz a véletlenre, áradó bölcsessége okán urakra és prolikra osztja az embereket, mert tudja, mind a két fajta embercsoport hajlamos szétdobálni a szemetet más portája előtt, vagy más lakóhelye környékén. Tehát két üzenetet fogalmazott meg, az első nagyon óvatos, kulturált felszólítással indul: Tisztelt Uram, ez nem szemétdomb. És hogy megtalálja a hangot, szépen tegeződésre vált: A kertedbe szemetelj!  

szemetfelirat02-tb-barackos.jpg

Aztán e tábla mellett nem sokkal van egy karcosabb, gondolom, a proliknak, az egyszerű kannásboros kószáknak is, némi zavarral a sorok között, bár ez is udvariasan indul: Tisztelt munkás,járat, ezt nem igazán értem, de mindegy is, lépjünk túl rajta: A Barackos nem szemétlerakó hely. Te igénytelen barom! Majd zárásként társadalmi összefogásra szólít fel, ami már nem az illegális szemétlerakóknak, hanem a környékbelieknek szól: Kertbarátok fogjunk össze, ne hagyjuk!

szemetfelirat01-tb-barackos.jpg

És milyen igaza van, harcolni kell a gonosz ellen lépten-nyomon. Mert a viccet félretéve, személy szerint biztos, hogy börtörnbüntetésre ítélném az illegális szemétlerakókat. Ha rajtam múlna, a szemétből építenék nekik cellákat és pár évig bezárnám őket szemét-celláikba. Csak a miheztartás végett.

És igen, fogjanak össze a kint élők. Álljon végre helyre az erő és az egyensúly.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8014125539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása