Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NYÁRI SZUPER HÍR A TATABÁNYAI SZÁNKÓSOKNAK: Felújítják a bánhidai szánkódombot és parkot körülötte!

banhidai.jpg

A sárberki mellett a bánhidai a legismertebb úgynevezett szánkódomb Tatabányán, jelenleg a mesterséges domb és környéke bizony hagy némi kívánnivalót maga után.

Most érkezett el az ideje, na meg a közelgő választási kampány, hogy az elhasználódott burkolatokat, az utcabútorokat, amelyek elöregedtek és tönkrementek, és a zöldfelületeket, amelyek vizuális-esztétikai és ökológiai értéke alacsony szinten van, felújításk.

A közterület a játszó- és pihenő funkcióját főleg a téli időszakban tölti be, a központi részen elhelyezkedő mesterségesen kialakított szánkódomb segítségével. A meredekebb oldalakon a szánkózás most már veszélyes. A domb közelében a tervek szerint a nagyobb fákat megtartják.

A tervek szerint, a jobb használhatóság, megjelenés és a távlati fenntarthatóság érdekében, a területen új közvilágítási oszlopok, egységes utcabútorok és locsolócsapok elhelyezését tervezik.

A meglévő sportpálya mellett  az önkormányzat a későbbiekben külön forrásból gumiburkolatú  fittnesspálya kialakítását tervezi, ahol a sport funkciók bővítéseként, kültéri fitnesz eszközöket helyeznének ki. A A meglévő sportpálya közelében  ivókutat padot és kerékpártárolót helyeztünk el.

A park déli részét nagy összefüggő gyepes rendezvényterületet hagynak meg, sorfával (lezárva), amelyek megfelelő árnyékot biztosítanak a helyi közösségek rendezvényeinek, és iskolai programoknak. A tér alkalmas lesz mobil szabadtéri színpad elhelyezésére, gyülekező helyként, valamint szabad teret igénylő sportrendezvények megtartására is.

A szánkódomb körül parképítés közel 40 millió forintba kerül majd, kicsit többe fáj az önkormányzatnak, mint azt eredetileg tervezték. A beruházást régi jó barátunk az  EXTREME-PARK Kft. végezheti el (mondjuk ők is tervezték), úgy látszik, szánkódomb körüli parképítő munkákhoz is ők értenek a legjobban Tatabányán és környékén. Bár rajtuk kívül még négyen pályáztak a munkára.

Kíváncsian várjuk tehát, hogy egy újabb szép parkkal gazdagodjon a város, és a bánhidai lakótelep széle.



A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5314123401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása