Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AKI TATABÁNYAI, ISMERI A CSÓNI TÓ BÜFÉT! A megfizethetetlen hangulat otthona

csoni_to1.jpg

A Csóni Tó Büfé Tatabánya egyik viszonyítási pontja, a környék, talán nem túlzás, védjegye. Már akkor is az volt, amikor egyszerű fabódészerű korában, mondhatjuk kamaszkornak, ott állt a Csónakázó-tó szélén, de most aztán igazi felnőttkorba lépett.

csoni_ber.jpg

Ahogy nézem, költöttek rá rendesen, szépen kiépítettek egy fain vendéglőt a tónál. Barátom, amikor arra kerültünk egyet, meg is jegyezte, pont egy ilyen hely kell ide, a kvázi vízpartra, se több se kevesebb, és milyen igaza van. A hangulat, ami a környékből árad, megfizethetetlen, főleg nálunk, a paneltömbök hazájában. Erre lehet építkezni, és a Csóni Tó Büfé gazdája meg is tette, nagyon helyesen, mondom mintegy magamnak, a rosé fröccsömet iszogatva: Varga Pincészet, rendben van, nagyon is. Megnézem az ételkínálatot, meglepően sok étel közül választhatok, de ha már eljöttem ide, nem is tudom, miért nem jöttem el előbb, nehogy már ne a halászlevet kóstoljam meg. Máshol hallé, ez tájegységenként változik.

csoni_froccs.jpg

Szépen ki is hozzák, a legújabb divat szerint kis bográcsban, ízlésesen, és hát az ízére sem lehet panasz, a barátommal beszélgetünk egy kicsit filozófiáról, kultúráról, és komótosan nyomjuk be a halászlevet, kiélvezzük az ízeket, ha már. Aztán jön az utolsó teszt: presszókávé, cukor nélkül (naná, hogy cukor nélkül), ezen azért véreztek már el helyek, de az is rendben, finom kávé, csinos kis csészében szervírozva.

csoni_halle.jpg

Akárhogy is, príma vendéglátóhelyet faragtak az egykori fabódéból, ami biztosan több mint büfé. Bár, ha ragaszkodunk a büfé megnevezéshez, azt kívánom, hogy mindenhol ilyen büfék legyenek szerte az országban, és akkor nem lesz semmi baj.

csoni_tavol.jpg

 

Címlapfotó: Csóni Tó Büfé

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8914095465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása