Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOL ÉLÜNK, EMBEREK? Lopott, sörösüveggel arcon vágott és lánccal megütött járókelőket Tatabányán

okol-verekedes-800x445.jpg

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 37 éves férfival szemben.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2017. október 30. napján, az egyik tatabányai üzletből 13.152 forint értékben lopott kozmetikai termékeket úgy, hogy azokat a kabátjába rejtette. Az egyik alkalmazott – kamerán keresztül – észrevette a lopást, ezért miután a férfi elhagyta az üzletet, utána ment, és megkérte, hogy fáradjon vissza, a férfi azonban elmenekült a helyszínről. A vádlott 4.000 forintért adta el a lopott dolgokat egy ismeretlen személynek.

Az ittas állapotban lévő elkövető másnap délután, Tatabányán, az egyik dohánybolt közelében sétáló két férfit felszólította, hogy adjanak neki pénzt sörre. A járókelők a kérést elutasították, mire a vádlott trágár kifejezéseket használva egyiküket a kezében lévő sörrel arcon öntötte. Ezt követően a vádlott elővett egy 64 cm hosszúságú fémláncot, azt a feje fölött megpörgette, majd azzal egyszer megütötte a kezeit védekezésképpen maga elé felemelő, korábban leöntött férfit.

Az elkövető kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásán az utcán lévők megbotránkoztak, továbbá az általa használt lánc az élet kioltására alkalmas eszköznek minősül.

Csaknem egy hónap elteltével az akkor is ittas állapotban lévő vádlott még egy bűncselekményt elkövetett, amikor 2017. november 27-én Tatabányán, az utcán minden előzmény nélkül szóváltásba keveredett egy férfival, akit paprikaspray-vel lefújt.

A férfi nyolc napon belül gyógyuló kötőhártya gyulladást szenvedett, ennek ellenére testi sértés miatt nem kérte a vádlott felelősségre vonását.

Az ügyészség a férfit lopás vétségével, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, illetve garázdaság vétségével vádolja.

(ügyészség)

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1614076679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása