Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI GYEREKEK! A KÖLYÖK Kft. színvonala vár a Balatonnál is, ráadásul JÖN közel 1 MILLIÁRDOS fejlesztés: a mi pénzünkből!

tabor.png

Közel 1 milliárd forintból szeretné újjáépíteni a Tatabánya tulajdonában lévő Balatonakalin található nyári tábort a városvezetés.

Nagyon sok diák nyaral Balatonakaliban a nyári szünet alatt kedvezményesen, van akiknek ez az egyetlen nyaralási lehetőségük a szünidőben. Az idei évben is 600 diák nyaralhat majd a táborban.

A legközelebbi városi közgyűlésen tárgyalandó előterjesztés szerint, az 50 évvel ezelőtt épült táborban az utóbbi időszakban ugyan már történtek fejlesztések, de azok, szerintük nem kielégítőek. A tábor mára elavult, szegényes, a mai kor igényeinek egyáltalán nem felel meg, és egy megyei jogú városhoz méltatlan, satöbbi, írják.

Nagy kérdés persze, hogy mihez szeretnének kezdeni a táborral az adófizető polgárok képviselői.

Fontos adalék, hogy ebben az évben a közgyűlés jóvoltából új üzemeltetője lett a tábornak, a Pidex Kft., amely nem biztos, hogy mindenkinek ismerős, de ha azt mondjuk, hogy ugyanazok a cégvezetők és tulajdonosi kör, mint a Kölyök Kft. esetében, akkor már mindenkinek beugrik.

A cég a konyhát és az éttermet a szezonnyitáshoz rendbe is tette, de ahogy a dokumentum fogalmaz, ez csak tűzoltás volt, és alapos táborfejlesztésre van szükség.

Az érdekes kérdéseket vethet fel, hogy előbb új üzemeltetőt szavaznak meg év elején, nyilván, nem ismerős, nem a haver a tulaj, és mindjárt az jut eszükbe a politikusoknak, hogy 1 milliárdért le kell tarolni és újjá kell építeni az egészet. Ugyan azt írják, szerették volna a meglévő házakat és kiszolgáló épületeket rehabilitálni, de az nem lenne gazdaságos. Mondjuk én nem láttam az előterjesztés indoklásában ezt számokkal alátámasztva, de lehet, hogy átsiklottam felette, vagy nem is kötelező, elég, ha csak kimondják, nem gazdaságos.

Az jó irány, hogy egy modern, kényelmes tábort akarnak a városvezetők, ami nem csak nyári táborokra, hanem munkahelyi rendezvények lebonyolítására is alkalmas, sőt baráti társaságok is nyaralhatnak itt. Sőt, a fitneszpark és  sportpálya is kifejezetten üdvözlendő.

Mindaddig, amíg a gyerekek használhatják elsősorban.

Csak ne lenne olyan érzésünk, mintha kilógna, a fentebb már felvázolt, lóláb.  

 

Fotó: tatabanya.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3114070653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása