Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HALIHÓ, BÁNYÁSZKÓRHÁZ: Az újjáépítés csupán egy kacsa?

korh1.jpg

Lehet, hogy rossz a szemünk? Vagy tényleg nem történik semmi?

Erősen kerestük, de egész egyszerűen nem láttunk arra utaló jeleket, hogy dolgoznának a régi bányászkórház felújításán.

Tatabányán az 1900-ban épült bányakórházból katolikus gimnáziumot alakítanak ki, a 3,5 milliárd forintos beruházást a Székesfehérvári Egyházmegye végzi el. A tavalyi évre már 820 millió Ft-ot biztosított a Kormány. Ráadásul erre az évre is közel 1,5 milliárd-ot biztosítanak. Most akkor ezeket az összegeket a föld nyeli el, vagy csupán papíron léteznek?

korh2.jpg

Schmidt Csaba még március környékén, a romos épület bejárása után ismertette az egyházmegye a Modern városok program (sic!) keretében kapott támogatást a beruházásra, melynek eredményeképpen az épületben 2019 szeptemberétől két osztállyal indul meg a képzés. Azt is hallottuk már régebben, hogy 2018 második felében már lesz tanítás az új gimnáziumban, de az is lehet, hogy városi kacsa volt a dolog.

korh3.jpg

De most már a sokadik ígéret és sajtótájékoztató után még mindig nem látjuk, hogy valami megmozdulna a kórház környékén. Esetleg először a föld alatt dolgoznak a szakemberek, netán titkos laboratóriumot építenek. Nem vagyunk nagy szakértők, de azt nehezen hisszük el, hogy ha ilyen iramban haladnak- azaz inkább semmilyenben- lesz abban a gimnáziumban 2019 szeptemberétől tanítás.

korh4.jpg

Pedig nagyon szurkolunk, de meddig húzzák még? Vagy megvárják az önkormányzati választásokat is, biztos, ami biztos, addig meg még tartanak két sajtótájékoztatót, hogy most már tényleg készül, már csak pár nap.

Miért kell ennyire ostobának nézni a tatabányai polgárokat? Sőt, miért kell lenézni? Mire föl?

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2514050614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása