Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN MÉGSEM LESZNEK ELEKTROMOS BUSZOK? Csődközelben a gyártó!

ikarusmodulo-mti_1.jpg

Idén január elsejétől a T-Busz műveli a milliárdokba fájó tatabányai közösségi közlekedés sportágat, de az elektromos buszokat még várjuk, mint a csodát.

Az elektromos buszokra vonatkozó adásvételi szerződés szerint április 16-a lett volna a dátum, amikorra az Ikarus Egyedi kft-nek le kellett volna a buszokat szállítani. Sajnos a buszok helyett csak aggasztó híreket hallottunk a gyártóval kapcsolatban, ami most még erősebb lett. Még mindig nincsenek teljes pontos információk, de a folyamat a legrosszabb irányba mutat.

Az iho.hu információi szerint a munkásokat szabadságra küldték, a hitelezők pedig végrehajtást kérhetnek a cég ellen. Nemzeti buszgyártási stratégia.

Az Omnibusz oldal írta meg csütörtök reggel a Facebook-oldalán, hogy hétfő óta nem dolgoznak a munkások az Ikarus Egyedi Újszász utcai üzemében, mert elfogyott az alapanyag, az alkatrészek és a munkaeszközök is a gyárban. A dolgozókat hétfőn kényszerszabadságra küldték. Az Omnibusz szerint már nemcsak a beszállítóknak tartozik az Egyedi, de a hitelintézetek is elkezdték keresni a meg nem kapott törlesztőrészleteket, nemsokára pedig végrehajtást kérnek a buszgyár ellen.

A közlekedési blog emlékeztet, a tíz röntgenbuszból eddig egy, a pécsi és tatabányai elektromos buszokból összesen nulla, míg a 180, metrópótlásra szánt csuklósbuszból tizenhárom kocsi lett csupán kész, pedig már a második határidő is bőven lejárt. Pécs és Tatabánya várhatóan szerződést fog bontani az Egyedivel.

Érdekes, ha egy közlekedési blogon már írnak róla, a polgármester miért nem tájékoztatja a lakosságot az esetleges szerződésbontásról, és arról,  honnan fogják pótolni az elektromos buszokat. Persze erről nem nyilatkozik, mert kényelmetlen dolog, és nem tud dicsőséges beszámolót a nyilvánosságra hozni. Sajnos még mindig ott tart a politikai kultúra, hogy csak a jó dolgokról számolnak be, a rosszat megpróbálják a szőnyeg alá söpörni. Pedig, ha nem lesz elektromos busz Tatabányán vagy csak később érkeznek ilyenek, a városlakóknak joga van tudni róla.

 

Fotó: mti.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7614018348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása