Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÁRTAK KINT MOSTANÁBAN A FELSŐGALLAI ZSIDÓTEMETŐBEN? Tartsanak velünk, megmutatjuk

tem_cim.jpg

Azt gondolná az ember, hogy egy temető, amely ráadásul tatabányai emlékhely is, aránylag jól gondozott. De a valóság mindig megcsal minket, sajnos.

Borzalmas állapotban van a felsőgallai zsidótemető: csupa gaz, csupa fű az egész, látszik, hogy már nagyon régóta nem járt arra senki, hívta fel a figyelmünket egy kedves olvasónk, aki a környéken túrázott és gondolta, megnézi a temetőt. Elképesztő,  mi van ott.

tem4.jpg

Ezt tapasztaltuk mi is, amikor kimentünk terepszemlére. A képek, azt hiszem, magukért beszélnek. Úgy tűnik, mintha senkit nem érdekelne az elhanyagolt temető és emlékpark.

tem2.jpg

Mondjuk az önkormányzat részéről igen furcsa, úgy tesznek, mintha nem is létezne. Ezek szerint, így emlékeznek meg a Holokauszt áldozatairól is, így róják le a kegyeletüket azok előtt a felsőgallai lakosok előtt, akiket elhurcoltak anno.

tem3.jpg

Ráadásul, éppen az önkormányzat nyilvánította emlékparkká a temetőt. És valljuk be, nem könnyű megtalálni, valami normális felhajtó jól jönne ott, hogy ne kelljen lehúzódni az út szélére és úgy felmenni a sovány lépcsőn.

tem5.jpg

Ha jól emlékszem, annak idején olvastam a sajtóban, hogy a polgármester is járt kint a Holokauszt emléknapján, vagy lehet, most is volt, csak felgyorsult a gaz növekedése?

Lehet, jövő héten már az égig ér.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8614013122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása