Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

PISZTOLYHŐSNEK ÉREZTE MAGÁT? 12 év fegyházat kapott a tatabányai gyorsétteremnél lövöldöző férfi

clint.png

A Tatabányai Törvényszék a 2018. május 17-én meghozott ítéletében 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte emberölés bűntettének kísérlete, kábítószer kereskedelem bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt azt a férfit, aki 2015-ben az egyik tatabányai gyorsétterem közelében három férfit nyakon lőtt.

A vádlott és a három sértett 2015. január 31-én 20.00 óra körüli időpontban találkoztak Győrben, majd üzleti megbeszélés céljából egy gépkocsival Tatabányára indultak. A Vértesszőlős és Tatabánya között lévő egyik gyorsétterem közelében található zsákutcánál megálltak és az autóban beszélgettek. Ezt követően a vádlott, aki az autó bal hátsó ülésén foglalt helyet, hirtelen, ismeretlen okból, egy ismeretlen típusú, öntöltő maroklőfegyverből – melynek megszerzésére, illetve tartására engedéllyel nem rendelkezett – leadott 1-1-1-, a sértettek nyakára irányuló lövést. A lövéseket követően a sértettek életben maradtak, a behatás eredményeként azonban 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedtek. A lövések leadását követően a vádlott a helyszínről elmenekült, őt másnap, 2015. február 1-jén a TEK elfogta és őrizetbe vette. A vádlott elfogását követően a nyomozó hatóság a vádlott tartózkodási helyén házkutatást tartott, mely során amfetamint, kokaint és kannabiszt foglalt le. A lefoglalt kábítószerek hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiségű kábítószer alsó határát, annak mintegy ötszöröse. A házkutatás során a nyomozó hatóság lefoglalt még 25 darab 9 mm-es Browning Short típusú pisztolytöltényt is, amelynek megszerzésére, tartására a vádlott engedéllyel nem rendelkezett.

E bűncselekmények miatt a bíróság a vádlottat – halmazati büntetésül – 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és annak védője is három nap gondolkodási időt tartott fenn.

(bíróság)

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6913977014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása