Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA NYÁRI FESZTIVÁLOK: Pozitív irányba indultunk el, több beton helyett több fesztivált!

veszpremi_utcafeszt-szeretlekmagyarorszag-hu.jpg

Éppen megláttam a 6. Tatabányai Sörfesztivál plakátját a buszról és rögtön az eszembe jutott, hogy oké, úgy tűnik megyünk a pozitív felé.

Ahogy átfutottam a fellépők listáján azt láttam, kicsit összeszedték magukat a szervezők és több lesz a minőségi zene, mint a ciki. Kifejezetten szurkolok, hogy sikerüljön kimozdítani a fesztivált a lokális szintről, és olyan rendezvénnyé tenni, ami miatt a környező városokból is érdemes eljönni a népeknek.

Szerintünk ezt a vonalat kell erőltetnie a városnak, ugyanúgy a Malacságokon, és egyéb fesztiválokon is. Nyitni, és erősen emelni a színvonalat, esetleg elmozdulni más irányokba is. Ami miatt például már a fővárosból szívesen jönnek hozzánk. Tatabánya és környéke rengeteg felfedezésre váró, csodálatos szép területtel rendelkezik (Erőműi tó és lakótelep, Vértes hegyoldala, Kertváros, csakhogy néhányat soroljunk) , nyáron egymást érhetnék a különböző zene, kulturális és sport fesztiválok, és most nem a falusi búcsú jellegű eseményekre gondolok, amikor Bunyós Pityu Dj. Bobót énekel, hanem az innovatív esetleg meglepetést okozó programokra.

Ilyennek tűnik most, a hamarosan (június 8-a) Dadabánya undergorund fesztivál is, ami illik a város ipari jellegéhez, és ahogy nézem, igen híres festőket, zenekarokat sikerült a szervezőnek elhívniuk. Csak remélni tudom, hogy nem fújják le az első alkalom után ezt a remek kezdeményezést, hanem pumpálnak bele lóvét.

Mert, ha jól emlékszem volt itt egy nagysikerű jazz fesztivál is jó pár évvel ezelőtt, de nem lett folytatása, pedig sokan várták volna. Ráadásul Pleier Tamás szervezte, legalábbis az értesüléseim szerint. Nem is értem, miért nem sikerült kiharcolnia pénzt a várostól a folytatásra. De ott van például a Veszprémi Utcazene Fesztivál is ötletnek, hasonlót nálunk is lehetne csinálni (nem csupán a fiatalok élveznék). Mondjuk azon érdemes lenne elgondolkodni, hogy mennyire jó helyszín az Árpád tér a nagyobb fesztiváloknak, valószínűleg semennyire, nem ártana elköltöztetni máshová, ahol nem zavar annyi embert az esti, netán éjszakai hepaj. Mindenesetre, ha több  minőségi fesztiválnak adnánk teret, amiből a városnak is több lenne a bevétele nem mellékesen, hamar pozitív híre kelne, érdemes költeni erre is a sok betonozás mellett.

Mielőtt a megoldatlan kocsma, utcai alkoholizálást hozzák fel néhányan példaként, halkan megjegyezzük, hogy a fesztiválok színvonalas megrendezése, a háttérszolgáltatások, rendfenntartás, stb. megerősítését is jelentené.

címlap: szeretlekmagyarorszag.hu

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3413966296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása