Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A 6,3 MILLIÁRDOS SÁRBERKI ALAGÚT MESÉJE: Vajon látjuk-e már az alagút végét? Na jó, legalább az elejét!

alagut.jpg

Egyszer volt, hol nem volt. Mondjuk inkább, hol nem volt, de azt nagyon.

Egy választáson innen, pár ígéreten meg szeméthegyen túl, volt  egyszer egy város. Na, ebben a városban, ahol a bányászok voltak az urak hajdanán, egy időben feltúrtak mindent. Mondhatni rájuk járt a túrhatnék, oszt mindent fúrtak, véstek meg kalapáltak, ami csak az eszükbe jutott a népeknek. Vagyis a polgármesternek és bandájának: nem véletlenül hívták a polgármestert Szívlapátos Csabának.

Feltúrták a Fő teret, hogy valami üvegpalotát építsenek oda, de feltúrtak rengeteg buszmegállót is, hogy átépítsék. Oké, mondták a népek, csináljátok csak. A bandájának ki is adta a melót, hogy keressenek pár petákot azok is. Egyszer aztán kitalálták, hogy összekötik a Bánhida nevű városrészt a Sárberek nevű városrésszel, örültek is a helyiek nagyon. Igen ám, de az utat át kellett vezetni a vasút alatt, csak így lehetett megoldani a dolgot. Semmi baj, alagutat kell építeni és ennyi, mondták a szakemberek. El is kezdték az utat, szépen is haladtak vele, de amint elérkeztek az alagúthoz, lelassult minden.

Mintha az egész város lelassult volna, mintha a kocsik is lomhábbak lettek volna, mintha az emberek is visszafelé mentek volna. A pénzről meg az engedélyekről nem is beszélve. Föl is röppent a hír, hogy út lesz, de alagút az nem nagyon, mert valami fura történik azon a helyen. Volt, aki azt mondta, hogy afféle féregjárat, ami egy párhuzamos univerzumba visz, csak nem tudni az jó lesz- nekünk vagy sem. Hívtak is egy csomó tudóst meg professzort, akik jártasak voltak a paranormális tudományokban, azok is csak csóválták a fejüket, valami olyan dolog van ott, amit még ők sem tudnak azonosítani. Aztán az egyik professzor azt mondta, hogy a Lelkifurdalás Szelleme az oka egésznek, annak a rücskös talpát csiklandozták meg az építéssel.

Mondták is a városi közgyűlésen, mi a baj, de a városi vezetők közül senki nem tudta, hogy mi az a lelkifurdalás. Megnézték az értelmező kéziszótárban, de nem segített túl sokat. Mit csináljunk?, kérdezték a tudóstól. Be kell váltsanak legalább egy, nagyon nagy fejlesztést, amit megígértek, mondta.

Hát ettől megijedt a polgármester, rendesen elsápadt, hogy most már mitévő legyen. Jó, adta ki a parancsot, kezdjük az új vasútállomással..remélem, nem lesz baj belőle. És csodák csodája, amikor elküldte a terveket, amit a főépítésze rajzolt, minden visszaállt a régi kerékvágásba. Később aztán mégsem lett az egészből semmi.

A Lelkifurdalás Szelleme azóta is bosszankodik, hogy bedőlt egy politikusnak.

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr613966034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása