Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ALÁZATRA NEVELÉS A POSTÁN: Miért vagyunk annyira oda a csekkbefizetésekért Tatabányán

csekk_rasky_miklos.jpg

Megvan! Rájöttem! Az alázatra nevelés végett találta fel az emberiség például a postai csekkbefizetést.

Elindul a magabiztos, majdnem nagyképű polgár az otthonából mondjuk a kormányhivatal épületében lévő postára, hogy most aztán befizet minden csekket, mert akkora nagy király, hogy megteheti, telik rá (nagy szó ez a mai világban). Süt a nap, vidám fények cikáznak a tömbházakon, a polgár kihúzva magát lépked, igazi nagymenőnek érzi magát, akinek számít a szava, a nézése meg a járása. Magabiztossága már majdnem a felhőkig ér, amikor bemegy az épületbe és meglátja, hogy 42-en állnak az egyik sorban, 38-an pedig a másikban, ráadásul dögmeleg van, semmi légkondi, vagy nem érezni. Az előtte állók hátranéznek, na egy újabb vesztes, egy lúzer, látszik a szemükből, hogy ezt gondolják, kicsit el is mosolyodnak, ahogy előre néznek gyorsan. A polgár magabiztossága pillanatok alatt a felhőkből a pincébe esik.

Sokszor érzem, hogy a postai várakozás egyfajta társadalmi nevelési program. Az alázatot tanítják itt nekünk. Azért nem oldják meg ezt a problémát, és igazából ha visszagondolok, az átkosban is mindig várni kellett a postán. Sokat. Ez nem változott szinte semmit. Persze mindenki tudja, hogy például Óvárosban több postára lenne szükség, de az alázatra nevelés miatt nincs több. A régi postát felújították, most szellemház, a másik posta mellett simán vissza lehetne állítani eredeti funkcióját. A másik kedvenc postámat is megszüntették az alsógallai aluljárótól nem messze, gondolom, mert ott például soha nem kellett sorban állni. Jó, kiesett, nem is jártak annyian oda. Azóta már lakóház.

Persze, nemcsak a betanított munkásoknál és az eperszedőknél van munkaerőhiány, hanem a postán is. Szépen lassan omlik össze és ránk ez a kártyavár is.

De az alázat- az hogy tudjuk, hol a helyünk- a hatalmon lévőknek mindennél fontosabb.

 

Fotó: Facebook/ Rásky Miklós

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3213937142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása