Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ESZÉBE NE JUSSON ŐRÖLT KÖMÉNYT HASZNÁLNI TATABÁNYÁN! Újabb kömény-botrány pattant ki

orolt-komeny-azsiabt-hu.png

Újabb csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket azonosított a Nébih laboratóriuma. Ez az eltelt néhány hónapban, már a harmadik “fogás”.

Az Ázsia Vegyeskereskedelmi Bt. (1093 Budapest, Vámház krt. 5.) által csomagolt több őrölt fűszerkömény tételben a Nébih laboratóriuma. Az illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság haladéktalanul elrendelte az érintett termékek visszahívását, de fontos, hogy a lakosság és a vállalkozók is ellenőrizzék készleteiket!

Az április 25-i atropin mérgezéses esemény vizsgálata kapcsán jelenleg is széles körben zajlanak a fűszerkömény  vizsgálatok, folyamatosan érkeznek a minták a Nébih laboratóriumába. Ennek során a szakemberek csattanómaszlag szennyezettséget mutattak ki az Ázsia Vegyeskereskedelmi Bt. által csomagolt, alábbi jelölésű, őrölt fűszerköményekben.

Az alább felsorolt megnevezés, tételazonosító és lejárati határidő szerint tudja beazonosítani otthoni őrölt fűszerköményét:

Köménymag őrölt 50 g

L 180605

2018.12.31.

Köménymag őrölt 50 g

L 181328

2018.12.31.

Köménymag őrölt 50 g

L 181620

2018.12.31.

Köménymag őrölt 50 g

L 181509

2018.12.31.

Köménymag őrölt 500 g

L 181329

2018.12.31.

Köménymag őrölt 500 g

L 181006

2018.12.31.

A tételek visszahívását a területileg illetékes kormányhivatal haladéktalanul elrendelte.

A termék fogyasztása megbetegedést okozhat. A Nébih felhívja a lakosság és a vendéglátók figyelmét, hogy ha birtokukban van a jelzett köményből, azt ne használják fel.

A hivatal általánosságban is javasolja, hogy a vizsgálatok befejezéséig a főzéshez mindenki – az őrölt kömény helyett – a szemes köménymagot részesítse előnyben, amit felhasználás előtt alaposan nézzen át, hogy nem tartalmaz-e szennyeződést.

nebih.gov.hu

(a kép illusztráció)

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr713899508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása