Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Gyermekbántalmazási-ügy borzolja a kedélyeket Tatabányán: nyomozás folyik egy néptáncoktató ellen

riasztas.png

Felkapta az országos sajtó is azt az ügyet, hogy állítólag az egyik tatabányai iskolában nem elfogadható eszközöket használ egy pedagógus a néptánc tanítása közben: néha előfordul, hogy egy-két pofon elcsattan, és nem ritka a nyilvános megszégyenítés sem.

A Hír TV Riasztás című műsora forgatott is erről a városban, megszólalt egy érintett szülő is. Ő elmesélte, hogy egyik alkalommal, amikor furcsán viselkedett a gyermeke, sikerült elmondatnia vele, hogy mi történt. A gyermek elmondta, hogy a néptánc órán bántották, és amikor felhúzta pólóját az édesapjának, a mellkasán piros bőrpír látszott.

A riport állítása szerint  több szülőnek is jelezte otthon a gyermeke, hogy bántották. Ennek nyomán, a tatabányai rendőrség jelen pillanatban is nyomoz az ügyben.

Az tény, és abban mindenki egyetért, hogy a diákokat  nem lehet bántani, megalázni vagy megszégyeníteni az iskolában, mint ahogy otthon sem szabadna.

A konkrét ügyről ezen kívül egyelőre keveset tudunk, ennek ellenére az ügyet elég gyorsan felkapta az országos sajtó.

Ez egy nagyon-nagyon érzékeny terület, hiszen az egyik oldalon ott áll a diákok megalázása, fizikai vagy verbális bántalmazása, amely váddal azonban vissza is lehet élni. Azzal is mindenkinek tisztában kell lennie, hogy elég valakire csak rásütni a bántalmazó bélyegét, még ha kiderül, hogy nem követett el semmit, az a bélyeg akkor is rajta fog maradni, sokszor lemoshatatlanul, mert erősebb a szóbeszéd, mint az igazság.

Ezért borzasztóan fontos, hogy a gyermekeinkkel való őszinte kapcsolatra törekvés segítségével, védjük meg természetesen őket, ha bajba kerülnek. Egyúttal fontos megjegyezni, hogy nem szabad konkrét bizonyítékok nélkül játszani senki életével. Ezzel nem akarunk védeni senkit, de hozzátartozik a történethez, és általában nem szokták hangsúlyozni.

Ilyenkor óriási a felelőssége az igazságszolgáltatásnak, hogy a vétlen felek minél kisebb sérüléssel jöjjenek ki a történetből, Azonban amennyiben bántalmazta a néptánc-oktató a diákokat, akkor feleljen érte a törvény előtt.

A Riasztás riportját ide kattintva nézhetik meg.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7113811648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása