Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Ha vasútállomás nem is, de 800 millióért felújított, csilivili MÁV Szálló állítólag lesz Tatabányán, már az ősszel

mav_sz.jpg

Nagy ígéret volt az űrközpont-vasútállomás létrehozása mellett, aminek a munkálatait március 15-ére kellett volna befejezni (!), a MÁV Szálló átépítése is. A város úgy gondolta, kollégiumnak épp megfelelne.

Az átépítésre még 2015-ben kért lóvét Tatabánya: közel 400 milliót. Az elképzelés szerint 150 férőhelyes kollégiumot alakítanak ki: lesznek benne 2-2 egységenként közös vizesblokkos szobák, az emeleti szinten 14-14 darab, melyből 20 darab  kétágyas, 36 darab háromágyas lesz, a földszintem pedig 2 darab egyágyas mozgáskorlátozottak számára kialakítva.

Azóta nem nagyon történt semmi, a jobb sorsra érdemes MÁV Szálló azóta is ugyanúgy áll leélve, depressziósan a város közepén, mint amikor kiköltöztek belőle és magára hagyták.

Igaz ami igaz, a nagy ígérethalmazba benne volt a szálló átépítése is, mármint, hogy oké, emberek, persze, el lesz intézve ez is, és persze, nagyon gyorsan, de addig ne is gondoljatok rá, ne nézzetek rá, ha arra jártok, vagy ha nézitek, képzeljétek oda a csodálatos új szállót, ami nem csúfítja el, az amúgy is kurva csúnya látképet, hanem olyan, akár egy palota. Ez jött ugye fentről, még a miniszterlenök meg egy-két kutyája is lejött, hogy segítsen elképzelni: vizualizálni mindent.

Aztán jó ideig kuss, majd az egyik februári előterjesztésben leírják, hogy új támogatásról érkezett döntés a MÁV Szálló ügyében. Úgy értesültünk, ez az összeg 800 millió forint- Nahát! Felment az összeg rendesen, gondolom, egyes előre nem látott költségek miatt, például, lehet, hogy helikopter-leszállópályát építenek az épület tetejére, ki tudja.

Mindenesetre az ügy legkínosabb része nem ez, hanem: úgy tudjuk, az egész beruházást, tokkal,vonóval, akármivel szeptemberig meg kell csinálni, legalábbis a városházáról ez a hír szivárgott ki!

Ciki lesz, ha ez sem lesz kész időre, mert még láthatóan el sem kezdték. Mondjuk, ha Schmidt Csaba beáll segíteni szuper szívlapátjával, lehet, hogy menni fog.

Addig meg marad, mint egy regnáló Münchausen báró sokadik ígéretének.

Lehet, hogy a következő generáció számára egy kiállítást kellene létrehozni a meg nem valósult ígéretekből.

 

Fotó: turistautak.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8313788932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása