Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Pályázzanak! Szeretnének sok pénzért ronda, zárt kukatárolót, amit aztán Önöknek kell üzemeltetni és tisztán tartani?

kuka-zarhato_schmidtcsabaval.jpg

Kiírtak egy  mézesmadzag-pályázatot, hogy minél többen beadják a derekukat a kukarendelet kapcsán.

Újra próbálkoznak Schmidt Csabáék- azzal a szerintünk eszement- ötlettel, hogy Tatabánya a ronda és zárt konténertárolók városa legyen, olyan szép, mint az a képeken látható.

Pár napja ismét kiírta a tatabányai önkormányzat a kukák zárhatóvá tételéről szóló “nagyszerű” pályázatát, amelyben a beadás határideje április 30. A pályázatban az összes költség maximum 60 százalékát finanszírozza a város, de az is legfeljebb 300 ezer forint lehet, és természetesen utófinanszírozásról van szó. Először a társasházaknak ki kell fizetniük az összes számlát, és ha a hivatal elfogadja az elvégzett munkát, utólagosan megfizeti a pályázatban elnyert összeget a lakóknak.

A pályázatba beleírták még, hogy a hulladékrendeletben foglaltak szerint szeptemberig el kell végezni a zárhatóvá tételi munkákat, ha csúszik a kivitelezés, akkor ugrott a lóvé. Maga a zárt tároló lehet közterületen, vagy a társasházak arra alkalmas helyiségében.

Fontos kitétel: azt, hogy milyen zárszerkezetet használunk, egyeztetni kell a közszolgáltatóval. A pályázathoz csatolni kell, milyen elképzelése van a társasházaknak a kukák és az egész “kalyiba” kinézetéről. Ehhez két irányadó példát is megadnak: az egyik, a képen látható három oldalról kőből épített monstrum, a másik pedig egy előregyártott zárt konténertároló.

kuka-zarhato1.jpg

Ráadásul, ha valaki abban a naiv hitben ringatná magát, hogy semmi vész, csak a tárolót kell kifizetni, az nagyot néz majd, ugyanis az összes járulékos munka: földmunka, betonozás, szegély, satöbbi, is benne kell legyen a kivitelezésben, tehát a lakóközösségeknek ezekért is fizetniük kell.

És itt van egy kis érdekesség: a pályázatban meg kell jelölni, hogyan biztosítják majd a megfelelő higiéniás feltételeket. Már a rendelet kapcsán is többször felhívtuk rá a figyelmet, kérdéses, kinek a feladata takarítani, rendben tartani a tárolók környékét. A szövegkörnyezetből arra következtethetünk, hogy ezt a lakóknak kell majd megoldani. Ezt egyébként nem tudjuk, hogyan fogják kikényszeríteni, de nyilván, ha nem teszi meg senki, elszaporodnak a patkányok és egyéb rágcsálók a környéken.

kuka-zarhato2.jpg

És hát ugyebár itt van még a jó öreg hatósági engedély beszerzése, ami természetesen a pályázó feladata.

A pályázat elbírálása a beérkezés sorrendjében történik, és a források végéig tart. Mondjuk azt nem írják, hogy mekkora az elérhető forrás, és ha nem lesz elég, csoportosítanak-e át máshonnan.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9013781654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása