Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Figyelmeztetés a tatabányai szülőknek is : ezek a jelek utalnak arra, hogy a gyerek verbális zaklatás áldozata!

gyerek_origp.jpg

Egyre gyakoribb a verbális és internetes zaklatás, erőszak a gyerekek körében.
Egy pszichológus az egyik hírcsatornának azt mondta, ha egy szülő tudomást szerez arról, hogy a gyermekét bántalmazzák, feltétlenül vegye fel a pedagógussal a kapcsolatot.
A szakember szerint elsősorban az adott közösségen belül kell a problémát megoldani, nem tartja jó megoldásnak, ha a gyereket kiemelik a közösségből, mert akkor egy másik gyereket fognak bántalmazni. Azt kell tudatosítani a gyerekekkel, hogy a kirekesztés helytelen, legyenek elfogadóbbak a társaikkal, és legyenek segítőkészek, támogassák a bántalmazott társukat.
A pszichológus beszélt arról is, hogy az önmaga ellen történő forduláshoz vezető útnak vannak bizonyos jelei.

Ha pl. a gyerek zárkózottabb, kevesebbet kommunikál, gyakran betegeskedik, nem akar iskolába menni, romlanak a jegyei. Arra kérte a szülőket, vegyék komolyan, ha panaszkodik a gyermekük és ne bagatellizálják el a dolgot. Különösen, ha a gyermek érzékenyebb, mint mások. Az ilyen iskolai bántalmazás akár a gyermek egész életére rányomhatja a bélyegét.

eduline.hu

(kép: ujszo.com)

Címlapfotó: origo.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4813682242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása