Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Eldurvult családi viszály Tatabányán: egy férfi késsel esett a sógorának és annak szeretőjének

keses.jpg

A Tatabányai Törvényszék 2018. február 1-jei ítéletében életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év 8 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki késsel sebesítette meg sógorát és annak szeretőjét 2016 nyarán. A férfi sógorát -az ügy II. rendű vádlottját- súlyos testi sértés miatt a bíróság 10 hónap szabadságvesztésre ítélte 2 év próbaidőre felfüggesztve.

A tényállás szerint K. Gy. II. rendű vádlott és K. L. I. rendű vádlott között rokoni kapcsolat áll fenn, oly módon, hogy K. Gy. I. r. vádlott -külföldön dolgozó- felesége K.L. II. r. vádlott testvére. A két férfi között fennálló konfliktus alapját az adta, hogy K. Gy. II. r. vádlott, felesége külföldi tartózkodásának ideje alatt egy másik nővel, M.Z-né-vel, az ügy másik sértettjével létesített kapcsolatot, amit bár a felesége hallgatólagosan elfogadott, K. L. I. r. vádlott neheztelt emiatt sógorára.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tény szerint K. Gy. II. r. vádlott 2016. augusztus 21-én a délelőtti óráktól egy tatai presszóban szeszes italt fogyasztott, később csatlakozott hozzá M. Z.-né sértett is, és együtt italoztak tovább. Késő délután együtt hazamentek K. Gy. II. r. vádlott tatai otthonába, ahol a ház konyhájában K. Gy.II. r. vádlott lánya és annak barátja tartózkodott, akikkel együtt megvacsoráztak és tovább italoztak, majd a konyhában megjelent az erősen ittas állapotú K. L. I. r. vádlott, aki szóvá tette, hogy miért tartózkodik a házban M. Z-né sértett. K. Gy. I. r. vádlott ekkor felszólította K. L. I. r. vádlottat, hogy távozzon a házból, amit meg is tett. K. Gy. I. r. vádlott és M. Z.-né sértett ezután visszatértek a presszóba, ahol folytatták az italozást. Később a házban ismét megjelent K. L. I. r. vádlott, aki K. Gy. II. r. vádlottat és M. Z.-né sértettet kereste, de csak K. Gy. II. r. vádlott lányát és annak barátját találta. Előttük késsel hadonászott, és azt mondta, hogy nem fél K. Gy. II. r. vádlottól, ha hazaér őt is és a sértettet is megszúrja. K. Gy. II. r. vádlott és M. Z.-né sértett az este folyamán visszatértek a K. Gy.II. r. vádlott által lakott házba, ahol rögtön kiabálni kezdett velük K. L. I. r. vádlott, és felszólításra sem hagyta el a helyszínt, helyette M. Z.-né sértetthez lépett, akit hirtelen mozdulattal, a kezében lévő 12 cm pengehosszúságú késsel a bal lapockája alatt közepes erővel megszúrt. A sértett a házból azonnal kirohant, és mobiltelefonjáról értesítette a rendőrséget, eközben a házban K. L. I. r. vádlott nekitámadt K. Gy. II. r. vádlottnak, akinek egy alkalommal megszúrta mellkasfalát, és megvágta az arcát. K. Gy. II. r. vádlott ekkor K. L. I. r. vádlottat a földre lökte, majd több alkalommal ököllel fejbe ütötte. M. Z.-né sértett és K. Gy. II. r. vádlott a szúrások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, azonban mindkettejük esetében a támadott testtájak és az erőbehatás mértékének figyelembe vételével a bántalmazás módja alkalmas volt az elszenvedettnél súlyosabb, akár életveszélyt okozó sérülés okozására. K. L. I. r.  vádlott az ütések következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ítélet az I. rendű vádlott esetében nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ítélet a II. rendű vádlott esetében jogerős.

(bíróság)

 

A kép illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7713626492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása