Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Most már, hogy országos nyilvánosságot kapott az ügy, kivizsgáltatja az önkormányzat a gyermekorvosi ügyelet körüli anomáliákat Tatabányán

orvosiugyelet-epulete-googlemaps.jpg

Az önkormányzat vizsgálat lefolytatására kérte fel a városban orvosi ügyeletet biztosító Inter-Ambulance Zrt.-t egy, a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos, az interneten útjára indult petíció kapcsán. A kifejezetten egy gyermekorvos kapcsán felmerült negatív tapasztalatokról konkrét bejelentések eddig nem érkeztek a hivatalhoz, ezért nem indulhatott korábban vizsgálat az ügyben.

Az Inter-Ambulance Zrt. 2017. július 1-jétől működteti Tatabányán a háziorvosi ügyeletet. A szolgáltató számos nagyvárosban, több mint 3 millió embernek nyújt orvosi ügyeleti ellátást, a működéshez szükséges érvényes engedélyekkel rendelkeznek, és munkásságuk szakmailag sem kérdőjelezhető meg, hiszen a felügyeletüket ellátó Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is rendszeresen ellenőrzi tevékenységüket, úgy, mint más hasonló szolgálatot ellátó egységekét.

Az elmúlt időszakban az Inter-Ambulance Zrt. 7211 beteget látott el városunkban, összesen 24 orvost foglalkoztat Tatabányán, ebből 10 gyermekorvos. Az interneten napvilágot látott petíció aláírói sem az orvosi ügyelet működésének egészét bírálják, panaszuk kifejezetten egy gyermekorvos ellen irányul, így az önkormányzat óvva int az általánosítástól. A város hivatalához egyébként az elmúlt hónapok során összesen két esetben érkezett jelzés a szolgáltatás minőségére vonatkozóan, azonban azokban konkrét panaszt egyik esetben sem fogalmazott meg a bejelentő, csupán általánosságban beszélt észrevételeiről.

A kifogásolt gyermekorvos miatt reflektorfénybe került szolgáltatót vizsgálat lefolytatására kérte fel az önkormányzat. Egyben kéri az itt élőket, amennyiben a jövőben bármilyen problémát tapasztalnak az orvosi ügyeleti ellátás körül,mihamarabb jelezzék azt a kifogásolt vizsgálat időpontjának pontos megjelölésével a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának (2800 Tatabánya, Bárdos László utca 2., e-mail: nepegeszsegugy@komarom.gov.hu) vagy Dr. Berkovics Gergely jegyzőnek (2800 Tatabánya, Fő tér 6., e-mail: jegyzo@tatabanya.hu), hogy vizsgálatot lehessen indítani!-írja a városi honlap.

Az érdekes, hogy most már arra kérik a városlakókat, hogy mihamarabb jelezzék a problémákat, de amikor az első jelzéseket adták a szülők, nem vette őket komolyan senki, sőt, nem is álltak szóba velük. Úgy tudjuk, annak idején a polgármestert is megkeresték az ügyben, de választ sem kaptak.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3613606877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása