Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Előzetesben a párja kiskorú gyermekeit molesztáló férfi Tatabányán

bant.jpg

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónap időtartamra 2018. január 28-án elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint több alkalommal szexuálisan zaklatta párja kiskorú gyermekeit.

A rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a feljelentő egy társkereső oldalon 2016. évben megismerkedett a gyanúsítottal, akivel több alkalommal találkozott, részint a gyanúsított házában, részint a feljelentő lakásán. A találkozásaik alkalmával mindkét helyen jelen voltak a feljelentő kiskorú gyermekei, így a 2006. évben született lánya, és a 2011. évben született lánya.

2016 nyarán a gyanúsított saját lakásán, valamint a feljelentő lakásán szexuálisan közeledett a feljelentő idősebb lányához. 2017-ben a gyanúsított a munkáltatója tulajdonát képező autóbuszt megmutatta neki, így a buszban a sofőrök részére kialakított fekvőrészt is, ahol szintén szexuálisan közeledett hozzá. 2017 nyarán a feljelentő kisebbik lányához is szexuális szándékkal közeledett a gyanúsított.

A gyanúsítottat a Tatabányai Városi Bíróság 2008-ban szemérem elleni erőszak bűntette és más szexuális bűncselekmények elkövetése miatt 9 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte. A büntetéséből a terhelt 2010. júliusában szabadult feltételes kedvezménnyel. A feltételes szabadsága 2013. július 26-án telt le. E körülmény miatt nem lehet kizárni annak a lehetőségét, hogy a terhelt szabadságvesztéssel büntetendő újabb hasonló jellegű bűncselekményt kövessen el. A határozat indoklásában a bíróság utalt arra is, hogy a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények jellege és a sértettek életkora miatt az eljárás jelenlegi szakaszában megalapozottan feltehető, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a sértettekkel igyekezne kapcsolatba kerülni, őket befolyásolni és ezzel veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét.

A végzés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezett, így az nem jogerős.

 

(biróság)

 

A kép illusztráció

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4813604799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása