Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Modern Városok Programja: Most éppen Bencsik János asszisztálásával próbálták hülyének nézni a Tatabányaiakat, ha már éppen erre járt egy államtitkár

bencsik-schmidt-simon.jpg

Volt itt már mindenki, a miniszterelnöktől kezdve, megannyi kormányzati pozícióban lévő politikus, egyre nagyobb összegű ígéretekkel.

Tegnap erre járt  Simon Róbert Balázs államtitkár, a megyeszékhelyek fejlesztésével foglalkozó a minisztériumból, szóval túl komolyan nem kell őket venni, mert ettől se több pénz nem lesz, és a munka sem lesz hatékonyabb.

Úgy tűnik, már ők is látják, hogy ha lesz valami, nem mostanában lesz, már a határidőt is a fejlesztésekre 2022-ig tolják ki.

Kíváncsiak leszünk, legközelebb kit fognak lehívni ígérgetni, de ha már muszáj legalább valami filmsztárral rukkolnának elő,  mennyivel jobb lenne már, ha Brad Pitt és Angelina Jolie ígérné a Cifra Palota fejlesztését. Mondjuk a vasútállomást lehet, hogy Putyin ígéri meg majd nekünk. Ott aztán tapsolni kell.

A tegnapi hírek szerint, Tatabánya önkormányzata a Modern városok program keretében 2022-ig 91 milliárd forintot fordíthat 16 beruházással a város fejlesztésére - ismertette a megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkár.

A városnak eddig 10,6 milliárd forintot adtak át, és néhány héten belül döntés születik öt újabb projekt indításáról, amelyek támogatási összege csaknem hatmilliárd forint.

Szerinte a megyeszékhelyen a Modern városok program már megvalósult elemei közül a legjelentősebb a tömegközeledés önkormányzati átvétele. Tavasztól megújult az utastájékoztató rendszer és összesen 42 vadonatúj autóbusz áll üzembe a városban. A járművek közül 21 már most is menetrend szerint közlekedik.

Mi azért elmondtuk volna a tatabányai párttársak helyett, hogy ez eddig nem egy sikersztori, nem biztos hogy pont ezt kellett volna kiemelni.

A mellette ácsorgó Bencsik János azt emelte ki, hogy megkezdődött az 1900-as évek elején épült volt Bányakórház épületének rendbetétele. A 2019-2020-as tanévtől az intézményben katolikus gimnázium működhet.

Schmidt Csaba pedig azt mondhatta el, hogy tavasszal elkezdődhet a József Attila Megyei és Városi Könyvtár felújítása és bővítése, a mellette lévő Árpád Gimnázium reálgimnáziummá alakítása, valamint az 1924-ben emelt Tiszti Kaszinó korhű felújítása, közösségi házzá alakítása.

Szerintünk már ők sem értik, hogy akkor most melyik milliárdból lesz fejlesztve a Tiszti Kaszinó, amelyikből 2014-ig el kellett volna készülnie a teljes rekonstrukciónak, amelyiket tavaly ígértek, vagy amivel most érkezett az éppen soros fideszes potentát. Az a lényeg, hogy a választások előtt még lehet, jó nagyokat mondani.

(mti alapján)

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7513599211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása