Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Örömmel jelentette be Bencsik János és Schmidt Csaba az újvárosi, lerombolt játszótér helyén folyó beruházást

jatszoter-vege-zarayparknal-cimlap.jpg

Már két héttel ezelőtt írtunk róla, hogy egy új, több mint 300 négyzetméteres orvosi rendelő - védőnői szolgálat kombó épül – persze brüsszeli támogatással - Újvárosban, a Záray Márta-emlékpark mellett.

Most, hogy már egy ideje folyik a munka, azt írja a városi honlap, az összesen, közel 120 millió forintból megvalósuló beruházás részleteiről Schmidt Csaba és Bencsik János számolt be a helyszínen, Molnár Tamás körzeti képviselővel karöltve.

jatszoter-vege-zarayparknal-02.jpg

Mondjuk, azt kifelejtették megemlíteni, hogy felújítás úgy kezdődött, felszámolták a Záray parkbeli játszóteret, nyilván szerintük nem volt máshol hely orvosi rendelőnek és a védőnőknek, illetve a lakóknak sincs szükségük tovább a játszótérre. Erről valahogy egy szó sincs a tudósításban.

jatszoter-terv-zarayparknal-cimlap.jpg

Talán volt más oka is, hogy inkább vadonatúj épületet húznak fel, az eddigiek felújítása helyett, mondhatnánk van itt pénz, különben is ez egy bevett szokás.

Mondjuk az adófizetőknek sokkal többe kerül.

Azt írják,

“Tatabánya önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy az egészségügyi alapellátást igénybevevők körében megvalósuljon a „családbarát város” minőségéhez rendelt szolgáltatás. Ennek érdekében a jelenlegi ellátási rendszer színvonalfejlesztése szükséges, mind a házi felnőtt és gyermekorvosi praxisok, mind a védőnői szolgálatok terén. Az átalakítások, fejlesztések fontosságát az is alátámasztja, hogy ezen területek szolgálnak az egészségügyi állapotfelmérések, szűrővizsgálatok helyszínéül, melyek szerepe nélkülözhetetlen a lakossági prevencióban, az egészségügyi állapot javításában.“

Ilyenkor aki írja, vagy aki diktálja, önmaga is ennyire dilettáns, vagy szándékosan nézik hülyének a tatabányai polgárokat. A mostani rendelőkben és eddig nem végeztek ilyen szolgáltatást?

Azt írják még a városi oldalon, hogy a fejlesztés megtervezésekor kikérte az önkormányzat a háziorvosok és a védőnők véleményét, de nem látjuk a lakosságot a felsoroltak között, mint aki miatt elvileg csinálják az egészet. Persze nem biztos, hogy fontosnak tartják, végülis a játszótér megszüntetésről sem kérdezték meg őket.

Molnár képviselő vajon tartott erről tájékozatatót?

Félreértés ne essék, mi örülünk a legjobban, ha fejlesztik az egészségügyi alapellátást. Ehhez egyrészről első és legfontosabb, hogy megkérdezik az ott lakókat, mégiscsak ők fogják igénybevenni. Másrészről örömmel látnánk egy szakvéleményt, hogy az eddigi szolgáltató helyiségek nem tehetők alkalmassá a funkciójuk betöltésére.

Ugyanis az szép és jó, hogy építünk egy újat és ehhez nem a tatabányai adófizetők pénzét veszik igénybe nagyrészt, de az ott hagyott helyiségeket fenn kell tartani ezután is. Ráadásul tele van a város kiadó üzlethelyiségekkel. Ezt belekalkulálják ilyenkor?

A visszajelzések szerint senki nem kérdezte meg őket erről. Nehezményezik sokan a játszótér megszüntetését, amely valóban felújításra szorult.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5613591445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása