Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A gépkocsitüzek többsége megelőzhető lenne, csak oda kellene jobban figyelnünk

autotuz.jpg

A szakemberek szerint a gépjárműtüzek száma 2015 óta folyamatosan növekszik.

Leggyakrabban a motortérben, valamilyen elektromos berendezésnél illetve az üzemanyag betöltő nyílásnál alakul ki tűz, ebből pedig az következik, hogy az autó rendszeres ellenőrzése, karbantartása segíthet az ilyen esetek elkerülésében.

Az alkatrészek elhasználódása, valamilyen törés vagy szerelési hiba könnyen okozhat problémát. Elég akár egy kis szikra és a motortérben lévő rengeteg műanyag szigetelésen és kábelen keresztül a tűz hamar szét is tud terjedni.

Fontos, hogy az autónk átnézését, szerelését mindig bízzuk szakemberre, mivel az otthoni barkácsolás is okozhat laza kötéseket, hibákat, komoly problémákat.

Mindig ügyeljünk rá, hogy az olaj és az üzemanyag is csak és kizárólag a tartályba kerüljön betöltés közben. Amennyiben mégis mellé folyik, mindenképpen tisztítsuk meg a felületet, a feleslegtől.

Ajánlott egy kisebb, hordozható tűzoltókészülék autónkban való elhelyezése, mellyel a kisebb tüzek még könnyen megfékezhetők. Amennyiben a lángok már szétterjedtek és úgy látjuk, nincs esély az eloltásra, inkább menjünk a gépjárműtől biztonságos távolságba, a testi épségünk többet ér, mint az autónk!

Tehát röviden összefoglalva:

  • Rendszeresen ellenőriztessük, tartsuk karban autónkat
  • Az ellenőrzést mindig szakember végezze
  • Érdemes egy hordozható tűzoltókészülék elhelyezése az autóban, könnyen elérhető helyen
  • Ha a lángok már túl nagyok, hogy eloltsuk, menjünk biztonságos távolságba és inkább a testi épségünk megóvására koncentráljunk

(bpiautosok)

 

Címlapfotó: bpiautosok

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1113563157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása