Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Ki a felelős, hogy a T-Busz az amatőrizmus és dilettantizmus netovábbja? Utólag szerzik be, amit régen be kellett volna!

lukaszto.png

Az amatőrizmus és a pofátlanság netovábbja, hogy egy lezárult közbeszerzést módosítottak hihetetlen indoklással, az erről szóló dokumentumot január 3-án tették közzé.

60 millióval emelkedett az a T-Szol által kiírt, de a T-Busznak vásárolt eszközbeszerzés, amelyre ráadásul októrber 10-én (!), azaz két hónappal hamarabb kötötték meg az adásvételi szerződést.

Röviden arról szól a beszerzés, hogy folyamatos tudják követni járműveket, lehetővé téve a megállóhelyeknél és a buszokon az utastájékoztató rendszer kialakítását és az szükséges eszközök beszerzését jelenti.

A menetrend szerinti helyi közösségi közlekedés egyik feltétele a megfelelő fedélzeti jegyérvényesítők biztosítása, ehhez persze nem kell szakembernek lenni, elég sima utassá válni.

Az eredeti  közbeszerzési eljárás kiírása ezt nem tartalmazta. NA, DE MIÉRT?

Azt írják, hogy a módosítást olyan körülmények tették szükségessé, amelyeket az ajánlatkérő kellő gondossággal eljárva nem láthatott előre.

A módosítás tartalmaz 82db jegyérvényesítő eszközt a szükséges szoftverekkel és a rendszerbe történő integrációval.

Most tényleg! Mi az, amire nem gondoltak?

a.) nem lesz busz

b.) lesz busz, de nem lesznek rajta utasok

c.) lesznek buszok és lesznek utasok is, de nem használnak jegyet vagy nem tartják nyilván a jegyeket

Mindhárom esetnél valóban nem szükséges a módosítás rendszeren, csak hát nem látjuk, mitől lenne akkor értelme és persze működőképes.

Azt is írják még, hogy a megvalósítás közben bejövő indokolt lakossági igények alapján a külterületi elektronikus utastájékoztatás bővítésre kerül 2db 5 soros kijelzővel, oszlopokkal, szoftverlicencekkel, rendszerintegrációval.

Ezek szerint nem mérték fel rendesen? Vagy utána költöztek oda sokan?

Tényleg ilyen hülyének próbálnak nézni bennünket?

Magát az eredeti eljárást 2017 júniusában indították.

Aztán eltelt FÉL ÉV (!) és mit ad isten, valaki rájött, hogy hát kellenének a buszokra is automaták, amikben megfelelő módon jegyet érvényesíthetnek az utasok.

No comment!

A szóbanforgó szerződés módosításának időpontja: 2017.december.21.

A szerződés/rész/koncesszió végleges összértéke: 665.923.000,-

Azért itt a végén még szólnunk kell egy csavarról, a hatályos közbeszerzési törvény szerint simán módosítható a szerződés, ha az ellenérték növekedése árubeszerzés esetén nem éri el az eredeti szerződés értékének 10 százalékát. És láss csodát, a növekmény 60 millió 538 ezer forint, ami az eredeti összegnek pont nem éri el a 10%-át, tehát jogszerű papíron.

(A kép illusztráció)

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2613553947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása