Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hány embert gázol még halálra a vonat a csónakázó-tavi kanyarban?

gazolasutanicikkcimlap.jpg

A tegnapelőtt esti borzalmas tragédia- még leírni is iszonyatos, egy 12 éves kisfiút gázolt el a vonat a csónakázó-tavi kanyarban- felvet pár kérdést. Nem is tudom, hány éve használják a tatabányaiak átjárónak azt a helyet és a lejjebb a  másikat is, de szerintem több évtizede.

gaz2.jpg

Aki át szeretne menni Sárberekből Bánhidára, mondjuk a Szent Borbála kórházba, biztos, hogy ezeken a helyeken megy át, mert gyorsan oda lehet érni. Átvág a síneken, és a lesétál az úton, vagy a másik helyen kell át, aztán irány az úgynevezett Hosimin-ösvény, és ripsz-ropsz már ott is van.

masik_hely.jpg

Ezt mindenki tudja a városban, és használja is, persze  mindenki tisztában van vele, hogy szabálytalan és életveszélyes. Hiába van nem messze egy „rendes” aluljáró, a legtöbb ember mégis itt sétál át a város másik részébe.

gaz_atjaro2.jpg

Mi végigjártuk a két lehetőséget, és azt mondjuk, hogy elnézve a környezetet, nem csoda hogy ott és úgy mennek át az emberek, ahogy. Túl könnyű itt átkelni a síneken, azt gondoljuk a megoldás egyik része az lenne, ha ezeken a pontokon fizikailag tennék lehetetlenné az átjárást.

kanyar.jpg

Az átjáróhoz útvonal nincs is kitáblázva, ráadásul nem valami bizalomgerjesztő az alagút, ki kellene világítani és a környékét is rendbe kellene kapni.

gaz_atjaro1.jpg

Ráadásul onnan komoly buckákon keresztül vezet az út, amely nem mindenki számára közlekedhető, esős és havas időben gyakorlatilag lehetetlen.

kupac-atjaronal_1.jpg

Pedig mindezeket az akadályokat könnyen és nem túl sok pénzből meg lehetne szüntetni. Könyörgöm, nézzék már meg végre, merre járnak az emberek!

kupac2.jpg

Ne jöjjenek azzal, hogy majd akkor, amikor megépítik az összekötő utat!

masik_hely2.jpg

Vajon hány emberéletet követel még a helyzet megoldása.  

gazolas_cimlap.jpg

Nem irigyli az ember a mozdonyvezetőket, nem lehet könnyű dolguk ezen a részen. Úgy közlekedünk a síneknek azon a részén, mintha mindig is azt csináltuk volna, ráadásul sokszor a gyerekeinkkel együtt, és már ott is a rossz példa, amivel nagyon rossz mintát adunk.

atkelo.jpg

Azért elég rendesen rendet kellene tenni a városlakók fejében is ebben a kérdésben, tisztelet a kivételnek. Nagyon reméljük, hogy amikor felújítják a Csónakázó-tavat és környékét gondolnak majd erre is, és megoldják végre a problémát.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6713520205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása