Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

T-Busz-válasz, avagy mi lesz itt január elsején?

credo_busz_tatabanya-678x381.jpg

A T-Busszal levelezni bizony nem egyszerű dolog, ugyanis általában nem arra válaszolnak, amit kérdezünk tőlük ( jeleznénk, az emberek is kérdezik), viszont a válaszaik legalább cinikusak.

De mi nem adtuk fel a harcot. Miután közeleg január 1-je az alábbi kérdésekkel fordultunk Kupi Gábor T-Busz vezérhez.

Az alábbi közérdekű adatigényléssel fordulok Önhöz, amelyre kérem, hogy a törvény által biztosított határidőn belül válaszát megküldeni szíveskedjék.

  1. Mikor érkeznek és milyen ütemezésben az új buszok Tatabányára és ebből mennyi és pontosan milyen típusú buszokkal fogják a szolgáltatást megkezdeni január 1-én?
  2. Kérjük, hogy pontos információt írjon arról, hogy az évvégi váltás pontosan hogyan fog lezajlani, vagyis Önök pontosan éjféltől fognak szolgáltatni? Előtte lesz-e próbaüzem?
  3. A megvásárolt buszokat ki fogja karbantartani, és hol fogják őket tárolni január 1-jén és az azt követő napokban?

Megkaptuk a válaszokat, ezeknek a pr-cikkeknek a linkjeivel, és egy meglehetősen cinikus és kioktató levelet.

http://tatabanya.hu/fooldal/felso_menu/hirek/kozelet/megerkeztek_az_elso_uj_buszok.html

http://tatabanya.hu/fooldal/felso_menu/hirek/kozelet/modern_varos_modern_buszpark.html

http://tatabanya.hu/fooldal/felso_menu/hirek/kozelet/ujbuszok.html

Amire mi is válaszoltunk, ismét feltéve a kérdéseinket, hátha sikerül érdemi választ adniuk.

Megkaptam válaszát, amelyben minimális releváns információ tartalom található, ezért ismételten elküldöm Önnek a kérdéseinket, kiegészítő magyarázatokkal, talán sikerül releváns választ küldeniük:

Arra kérdésre, hogy mikor érkeznek és milyen ütemezésben érkeznek a buszok, a cikkekből is annyi derült ki, hogy eddig 20 db busz érkezett, annyit lehet még tudni, hogy márciusban is érkeznek csuklós buszok. Pontos időpontok, határidők gondoljuk, vannak a szerződésekben, és feltételezzük, Ön is rendelkezik erre vonatkozó információkkal. Erről szeretnénk adatokat kapni. A március elég tág fogalom, gondolom ezt Ön is belátja.

Nem fedeztünk fel semmi információt azzal kapcsolatban, hogy az új buszokat hol fogják tárolni, és kik végzik majd a karbantartói munkát a járműveken.

A kérdés önmagáért beszél, nem tudjuk, hogy Ön nem tud, vagy nem akar válaszolni rá! Meglehetősen egyértelmű a kérdés, feltételezzük, hogy Önök rendelkeznek megoldással, vagy tévedünk?

Nem értjük pontosan, miért nem lehet egyszerű kérdésekre, egyenes válaszokat adni. Igaz az üzleti kommunikáció más, de mi csak azokat a kérdéseket tettük fel, amik az városlakókat érdeklik, méghozzá jogosan. Könyörgünk, mindjárt december vége! És még most sem képesek normálisan tájékoztatni minket, mire készüljenek az emberek januártól. Gyaníthatóan azért nem, mert még fogalmuk sincsen, csak a nagy mellény van.

Reméljük, legalább arról hallottak az urak, hogy az új menetrenddel milyen gondok vannak, hogy  állítólag lesznek olyanok, akiknek a sötétben kell várakozniuk majd a Szent István fordulónál, ha munkába akarnak menni. Ez különösen éjszakás műszakban, nagyon nagy “élmény” lesz majd, főleg annak, akinek pontosan akkor megy tovább a másik busza, amikor beérkezik az első. Ezeket az információkat busszal közlekedő dolgozóktól kaptuk egyébként.

Az külön pikáns, hogy az új buszos cég egy közérdekű adatigénylésre az önkormányzati portál linkjeivel válaszol.

 

Címlapfotó: jarmuipar.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3813516041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása