Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Ezután közösen tudják az anyukák a gyerekeket és a gulyást felügyelni, avagy milyen lesz a Turul-szobor környéke a tervek szerint

turulkornyeke-terv01.jpg

Nagy erőkkel folyik a látogatóközpont és környékének építése a Turul emlékműnél.

A főépítész állásfoglalásából az derül ki, hogy a tervezés elején komoly gondok adódhattak bizonyos elképzelésekkel. Damokos László Tatabánya főépítésze azt írja, hogy örül, hogy a roppant nyomasztó 30 piknikhely (ami szerinte olyan lett volna, akár egy panelrengeteg) helyett átgondolták és 10 lesz, amit üdvözöl, ráadásul a játszótér sem az eredetileg tervezett eldugott helyre kerül, hanem a tisztás mellé, a tűzrakó-piknikelő hely közelébe, így, mint írja “ az anyukák egyszerre tudják felügyelni gyermekeiket és a gulyáslevest is.”

Amit viszont joggal kifogásol, hogy az étterem terasza csak a parkolóra néz, és a tervek szerint térkővel lesz lefedve. Tehát a város látképéből semmit nem láthatnak majd a vendégek, ami ugye nem a legjobb megoldás szerintünk sem. Lehet, hogy azért tervezték így az épületet, mert arra gondoltak, hogy mire felépül, már akkora szemétdombok lesznek a városban, hogy zavarná a kilátást, így került a másik oldalra a terasz.

Ami viszont még durvább a véleményezésben, hogy a szobornál tervezett leesést gátló korlát nem elegendő: “ A megoldás biztonságos mellvédként nem fogadható el, de a hely szellemiségéhez illeszkedve mégis a figyelmet erősen felkeltve veszély jelzésre elegendő”-fogalmaz a dokumentum. Ezen még a kivitelezőknek erősen gondolkodniuk kell, mert a legfontosabb az emberek biztonsága.

turulkornyeke-terv02.jpg

turulkornyeke-terv04.png

A tervek egyébként mint Önök is láthatják, nagyon szépek, mind az ülőkavics, mind a rongálás biztos pad nagyon jó gondolat. Lesz még plusz két vasalt hegymászó út is, amelyeket a gyerekek is biztonságosan használhatnak majd. Ami nem derül egyik dokumentumból sem, hogy mi lesz a Turulhoz vezető lépcsővel, vagy csak elkerülte a figyelmünket, mert azt mindképpen fel kell újítani, ha komolyan gondoljuk az idegenforgalmat.

turulkornyeke-terv03.jpg

És arra még mindig nincs koncepció, hogyan fogják a városban tartani az ide látogató turistákat, hogy ne menjenek egyből Tatára tovább, amikor Tatabánya ennyire szemetes, a tömegközlekedés sem a legjobb. A tényleg szép Gerecse-kapuja projekt sikeréhez pedig ez is nagyban hozzátartozik.

képek: az ajánlati kiírásból származnak

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8613502373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása