Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Enyhítették a kiskorú, nevelt lányát bántalmazó, tatabányai szexuális erőszaktevő büntetését, tizenegy év fegyházra ítélték a nevelőapát

biroidontes-napi-hu.jpg

A Győri Ítélőtábla a vádlott és védője fellebbezése alapján enyhítette annak a 45 éves tatabányai férfinak a büntetését, akit az elsőfokú bíróság nevelt lánya sérelmére elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés bűntette miatt 14 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélt.

A vádlott 2004 év végétől 2012 novemberéig élettársa idősebbik leánygyermekét kényszerítette szexuális aktusra, aki 1999-ben született.

A 2012-ben befejeződött cselekményeket követően 2016 novemberében került sor a feljelentés megtételére. A bíróság jogerős ítéletében rámutatott arra, hogy a kirívóan hosszú időn keresztül a gyermek szexuális életét az egész életére kiható módon befolyásoló cselekmények társadalomra veszélyessége hosszú tartamú büntetést kíván, azonban a vádlott javára értékelt enyhítő körülmények és a büntetési célok nem indokolják az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés időtartamát.

Erre tekintettel a kiszabott büntetést a 10 év közügyektől eltiltás büntetés érintetlenül hagyása mellett 11 év fegyházra enyhítette. Egyben az ügyészség büntetés súlyosítására irányuló fellebbezését alaptalannak ítélte a másodfokú bíróság.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9313450855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása