Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Alsógalla sok mindent látott kocsmája: a Koccintó

kocc1.jpg

Ha minden igaz Koccintónak hívják azt a kocsmát az alsógalllai vasútállomással szemben, legalábbis régebben ez volt a neve, ma már nem látni sehol az elnevezésre utaló feliratot. Érdekes aurája van, igazi karcos helynek tűnik, ahová kell némi önbizalom belépni. Ha Rejtő Jenő tatabányai lett volna, tutira innen mintázta volna hőseit. Régi, nosztalgikus érzések keverednek bennem, mikor benyitok, mennyi hasonló helyen jártunk anno gimnazista korunkban meg a főiskola alatt, és hát a szocio-irodalom királya Tar Sándor neve is rögtön beugrik Rejtő mellett, legalábbis a novelláié, regényeié. Tar tudta a leghitelesebben leírni a magyar rögvalóságot a maga tűpontos meglátásaival.

“Az ilyen helyek mindig tele voltak érdekesnél-érdekesebb figurával, akik az egzisztenciális bizonytalanság vékony spárgáján egyensúlyoztak, lecsúszott tanárok, művészek, mérnökök, satöbbi, ami azért egy érzékeny kamasznak és fiatal felnőttnek nagy élmény és „iskola” volt az életről. Biztos a Koccintóba is sok ilyen figura járt hajdanán, vagy jár még most is.”

kocc2.jpg

Ez a kocsma is visszaránt a múltban, belépni ide, és inni valamit maga az időutazás. Én mindig szerettem az ilyen őszinte helyeket, a puccos sörözőkkel szemben. Itt nincs félrebeszélés, pontosan azt kapod, amit gondolsz, hogy kapni fogsz. Az ital rendben van, a kiszolgálás gyors és kedves. Egyszerű puritánság, ami feltűnő és jókedvvel tölt el az a pingpongasztal a nagyobb teremben: biztos a környék fiataljai járnak ide csatázni egy kicsit, szünetekben, vagy iskola után, ki tudja. Az a pinpongasztal az igazi magyar buhera: ha jól láttam tégla lábakon áll, ez még jelentősen hozzápakol a feelinghez.  Mindenesetre pár percre kamasz lettem újra, és ez jó.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9813449443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása