Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Tatabányai írók is tiltakoznak a legújabb zaklatási ügy miatt: egy házaspár 16 éves kora óta zaklatott egy költőt

zakltas_librarius.jpg

Follnius Anna költőt saját bevallása szerint 16 éves kora óta szexuálisan zaklatta egy könyvkiadót vezető házaspár. Ez az első napfényre került eset az irodalomban. Magyarországon a színházi életben robbantak ki először zaklatási ügyek, amelyek nagy port kavartak a nyilvánosságban.

Szombaton a Szépírók Társasága nyilatkozatot adott ki:

„A Szépírók Társasága megdöbbenéssel értesült arról, hogy egyik tagját, Follinus Annát 16 éves korától egy könyvkiadót vezető házaspár éveken át érzelmileg és szexuálisan kihasználta. (...) Mi, a Szépírók Társaságának tagjai ezúton is szeretnénk kifejezni együttérzésünket Follinus Annával és teljes támogatásunkról biztosítani őt. Bátorsága, amellyel a nyilvánosság elé állt, elismerésre méltó.”

A szervezet emellett - hasonlóan a színházi életben a kirobbant zaklatási ügyek miatti kezdeményezéshez – más irodalmi szervezeteket kér fel arra, hogy közösen lépjenek fel a hasonló esetek megelőzése, illetve feltárása érdekében:

„Éppen ezért más irodalmi és művészeti szervezetekkel összefogva szeretnénk szorgalmazni olyan fórumok létrejöttét (pl. önsegítő csoportokét, nyilvános beszélgetésekét és a történetek anonim publikálását is lehetővé tevő online felületekét), amelyek segíthetnek a bántalmazottaknak előállni a történetükkel, illetve mindnyájunknak abban, hogy közösen megbeszéljük, megértsük, hogy milyen lappangó előítéletek, megkérdőjelezetlen hatalmi struktúrák, rossz beidegződések teszik lehetővé a zaklatást, és hogyan lehetne ezeket felszámolni.”

A kép illusztráció: librarius.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5113412679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása